Как ще ни излъже Бойко: Сдава поста на крадлив кмет от ГЕРБ или на вярната си Фандъкова?

0 4 497

Под пресата на разрастващите се протести у нас и зад граница преди три дни Бойко Борисов обеща „трудни решения, които да успокоят народа”. Очаква се днес на извънредното заседание на парламента премиерът да обяви какво е решил, за да се опита да тушира протестите и да се закрепи още малко на върха на държавата, коментира пред Narod.bg депутат от опозицията.

„Сред управляващите се шушука, че Бойко готвел два варианта да излъже народа и да го прибере вкъщи, вместо да стои под прозорците му и да крещи „Оставка”. И в двата случая обаче се оттегля от поста, но в рамките на този парламент, без да има оставка на правителството”, разкри пъкления план на хунтата източникът на Narod.bg.

Калин Каменов е затънал в далавери, а Бойко го гласи за премиер?

Първият вариант е да пробута на своето място пионката си Калин Каменов, компрометирания кмет на Враца, обекта на няколко прокурорски разработки за далавери с милионни обществени поръчки.

Вторият вариант е да се опита да постави за премиер учителката по руски Йорданка Фандъкова, която е част от висшето ръководство на ГЕРБ и е известна като най-послушната му последователка, напомни читателят на Narod.bg.

И двата варианта не само няма да помогнат за успокояване на народния гняв, според мен дори ще ескалират напрежението, защото българите не са „прости”, както твърди министър-председателят от СИК и са наясно, че Бойко ще се опита да остане на власт, като дърпа конците от сенките чрез подставените си лица Калин Каменов или Йорданка Фандъкова, която даже герберите вече наричат Класната, категоричен бе информаторът на Narod.bg.

За измамите на Данчето Фандъкова са изписани тонове мастило

За далаверите на Фандъкова под крилото на Бойко през годините е писано много. Надеждата на хунтата е тя да бъде възприета като алтернатива на Борисов само защото все пак е учителка и е доста по-премерена в приказките.

Калин Каменов обаче има толкова трески за дялане, че при падане на властта ще е сред първите, които ще се окажат с обвинения, отсече депутатът пред Narod.bg.

Всъщност, кметът на Враца, който съвсем неслучайно бе избран за водещ на режисираното платено шоу в „София Тех Парк”, наречено „конференция на ГЕРБ”, вече е клиент на прокуратурата по няколко престъпления.

Реклама

Както първо Narod.bg разкри, герберът е разследван за грандиозна далавера с обществена поръчка за 1 милион лева с доставката на 9 тролея за Враца.

Вече писахме, че колосалната сума ще потъне по джобовете на участниците в престъпната верига – фирмата-нарушител „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ ЕООД – кметството на Враца – Министерството на отбраната.

Освен това кметът на Враца от ГЕРБ е обект на разследване за друга, още по-колосална измама за над 12 млн. лева европейски пари с обществена поръчка за доставка на 13 е-автобуса с дължина 12 (+/-1) метра и зарядни станции към тях.

Отново тлъстата доставка е уредена за „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД на мошеника-бизнесмен Юлиан Димов, засечен нееднократно на срещи със стягания за алтернатива на Бойко Калин Каменов.

Според запознати, след последните разкрития на прокуратурата, община Враца и общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ са заплашени от налагане на финансови корекции и загуба на европейско финансиране общо за над 26 милиона лева именно заради скандалните обществени поръчки по трите процедури, станали нарицателно за наглост и потъпкване на закона, разкри преди време Narod.bg.

Остава да видим дали наглостта на премиера от СИК ще стигне до висотите да предложи крадливия си кмет за свой заместник, или ще отиде на варианта компрометираната Йорданка Фандъкова да бъде предложена за министър-председател, коментира народният избраник пред Narod.bg.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.