Само в Narod.bg: Ето кой пише обидните постове на Красен Кралев във фейсбук – футболен съдия, спечелил 11 млн. от реклама на тотото

1 5 357

Мистерията около това кой пише обидните постове на спортния министър Крален Кралев във фейсбук, е разкрита! Източник на Narod.bg от върховете на властта бе категоричен, че автор на словоблудствата е близкият приятел на Кралев – спортният съдия Веселин Мишев.

„Весо и Красен са близки от години. Спортният министър дотолкова има доверие на своя авер, че му позволява да сее омраза в социалните мрежи от неговия профил”, безпрекословен е информаторът на Narod.bg.

Повод за разкритието стана последната издънка на хунтата във фейсбук със снимка на група протестиращи – съпредседателят на „Демократична България” ген. Атанас Атанасов, Стоян Михалев, Христомир Йорданов, политологът Евгений Дайнов и, най-важното – Христо Иванов в левия ъгъл.

Кадърът бе коментиран от бившия министър на здравеопазването Десислава Атанасова и спортния министър Красен Кралев по особено просташки начин.

Провалената здравна министърка написа „Краварката е в левия ъгъл”, докато Кралев допълва „А педалите са навсякъде”, припомня Narod.bg.

Във вторник от кабинета на Красен Кралев обясниха пред „Дневник”, че министърът не е писал обидата, без да пояснят кой има достъп до профила му във фейсбук. „Наистина не е Красен Кралев, а съдията Веселин Мишев. Колко трябва да си нагъл, обаче, да оставиш някой да вилнее ис социалните мрежи от твое име?”, попита риторично информаторът на Narod.bg.

Кралев също не за пръв път попада в полезрението на медиите заради нелицеприятни коментари. На 11 юли от името и със снимката на Кралев във фейсбук се появиха определения като „грозен трол”, „нещастен трол”, „червените боклуци” и „стероидите замъгляват съзнанието”. Тогава от спортното министерство се измъкнаха, че Кралев сам пишел своите фейсбук публикации, но не той отговарял в коментарите.

Авторството на простотиите отново не обяснено.

Реклама

Ето го автора на простотиите във фейсбук

Narod.bg припомня, че нецензурните изцепки в социалните мрежи са дело на същия спорте съдия Веселин Мишев, който през 2015 г. спечели обществена поръчка за реклама на Спортния тотализатор за близо 11 милиона лева!

Тъй като през февруари преди пет години договорът с предишната компания, обслужваща тото, изтече, но не беше избран нов изпълнител, рекламното обслужване продължаваше да се прави от варненската „Маг адвъртайзинг ООД”, в която участие имаше фирма на Красен Кралев. Преди да стане министър обаче, той хитро прехвърли дяловете си във всички свои фирми и формално не е в конфликт на интереси.

След него рекламата за точно 10,8 млн. лева бе спечелена от сдружението „ДИСпорт”, което включва фирмите „Ре старс” ООД, „Идалго прадакшънс България” ЕООД и „Декони” ООД. В първото дружество настъпват резки промени в собствеността през ноември 2014 г. Като съдружник в „Ре старс” ООД с 50-процентов дял влиза именно футболният съдия Веселин Мишев.

Той е спортен журналист и футболен съдия и ръководи мачове от А група като тъчрефер. Мишев e проджект мениджър на стартиралия преди години проект със сайтове Livemedia (Livenews, Livesport). Потърсен от медиите за коментар, личният приятел на Красен Кралев заяви, че не е оторизиран да коментира и поиска време, за да попита дали може. Това със сигурност не би направил един истински собственик, а по-вероятно подставено лице. Когато върна обаждането каза: „Няма да коментираме, защото конкурсът не е приключил официално”.

Останалите две компании в обединението са познати на пазара. „Идалго прадакшънс България“ е известна с производството на сериала „Етажна собственост“, „Аламинут“, публицистичното предаване „На инат“, телевизионното състезание „Форт Бойар“. В момента компанията реализира реалити шоуто „Съдби на кръстопът“ за „Нова броудкастинг груп“. Когато се свързахме с управителя Красимир Ванков, той каза, че не знае да участват в конкурса, а по-скоро фирма с идентично име. По-късно спря да си вдига телефона.

Читателят на Narod.bg  припомни, че публична тайна е как договор за реклама от държавното тото фирмата, спечелила контракта, „връща” сериозен процент кеш на този, от когото зависи подписването на договора. При положение, че Спортният тотализатор е под шапката на Министерството на спорта, можем да гадаем с голям процент вероятност къде са потънали няколко милиона лева за реклама….

На 1 септември 2019-а пък Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на своя близък приятел Веселин Мишев. Помощник-арбитърът беше част от съдийската бригада на мача между отборите на „Витоша” Бистрица и „Царско село” и видният му авер – спортният министър, не пропусна лично да му връчи отличието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.