Известен писател в НАЦИОНАЛЕН ефир: Бойко Борисов е само едно от лицата на мафията!

1 2 975

Бойко Борисов е само едно от лицата на мафията. Ако хората продължават да се борят да си отвоюват държавата, рано или късно това ще се случи.“ Така известният писател и журналист Калин Тодоров коментира в национален ефир пред БНР протестите в България срещу правителството на Борисов.

По думите на Тодоров Васил Божков може би помага на протестите и вероятно „финансира нещо“, но протестът е обективен.

„Той щеше да се случи и без Божков, но г-н Божков е късмет за протеста, защото има и кой да плаща“, обяви писателят.

Според Калин Тодоров президентът Румен Радев е чист от зависимости, защото е дошъл отстрани и не е част от политическата класа, „а не защото е по-добър от другите“.

България е олигархия

„За 30 години, след всички мечти за свобода, равенство и братство, съвсем откровено мафията заграби държавата“, каза Тодоров, който еавтор на книгата „Зад завесата на демокрацията“, за която заяви, че е изградена върху факти.

Реклама

Според него мафията се е създала от три потока:

„След 10 ноември 1989 година е имало масова чистка в секретните сили на държавата и те са останали на улицата. Вторият поток е от спортистите, подготвяни от държавата, но изпаднаха от трапезата ѝ и се  самоорганизираха, но кукловодите ги централизираха. Третият е – изнесените от страната капитали, които се върнаха и с тях започна приватизирането на общонационалното богатство. Тези три канала се сляха и така се получи мафията“.

Тодоров коментира влиянието на личностите, управлявали България по време на прехода:

„По различно време всеки от тях имаше някаква водеща роля. В началото това беше Андрей Луканов, след него на арената излезе Иван Костов, след него доведоха тук царя Симеон Сакскобургготски, след него Бойко Борисов. Но през цялото време зад кулисите движеше нещата Ахмед Доган. Той и още няколко скрити кукловоди са основната движеща сила на прехода“.

Доган е успял най-добре да се позиционира между различните ченгесарски структури и между руснаци и американци, каза писателят, като се позова на автентични разкази на запознати хора.

„Доган е бил посредникът между тези групи, затова той е определял движението напред“, обясни Тодоров.

По думите му една от тезите на книгата „Зад завесата на демокрацията“ е, че България е олигархия.

1 Коментар
  1. леби казва

    Синът на Станко Тодоров. Не трябва да му се вярва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.