ДИРЕКТНО ОТ МС: „Отровната двойка” Сачева-Дончев дърпа конците на Бойко, искат спиране на протеста със сила, за да оцелее кабинетът

0 6 041

Томислав Дончев и Деница Сачева натискат премиера да не подава оставка, твърдят сензационно източници на Narod.bg от администрацията на Министерския съвет.

Бойко Борисов имал намерение да подаде оставка в края на юли, когато осъзнал, че протестите няма да стихнат. Той бил притеснен и факта, че българите по цял свят също излязоха с плакати по улиците на големите градове и това привлякло вниманието на чуждата преса към корупцията в страната ни.

А както е добре известно, българският премиер полага огромни усилия да лустроса имиджа си на мутра в САЩ и ЕС, напомниха читателите на Narod.bg.

Томислав Дончев, подкрепян от новата любимка на Борисов – бившата пиарка Деница Сачева, категорично настоявал правителството да не се поддава на уличния натиск. Наглостта на Дончев и Сачева, които вътре в ГЕРБ вече били наричани „Отровната двойка”, стигнала дотам, че да настояват пред Бойко за разпръскване на демонстрантите със сила и за принудително събаряне на палатковите лагери, само и само да оцелее кабинетът, твърдят очевидци на разговорите пред Narod.bg.

Според двамата приближени на премиера, устите на протестиращите можело да „бъдат затворени сама със спешното раздаване на пари”. Те дори уверили Борисов, че като дадат по няколко милиона на този и на онзи отрасъл, хората ще започнат да се прибират по домовете си и протестите ще стихнат от само себе си.

Свидетелите на заговора твърдят още, че самият Бойко Борисов бил сериозно объркан от няколко дни и напоследък все по-често получавал сърдечни кризи.

Не е тайна, че министър-председателят не понася някои да вика под прозорците му. А протестите продължават вече месец. По всички личи, че „устите на протестиращите не могат да бъдат затворени с пари”, както са му обяснявали Дончев и Сачева. Двамата дори атакува медиите, където на дълго и на широко обясняваха, как „ако ГЕРБ не е на власт, хората няма да получат парите си и ще се стигне до нови протести през зимата”, припомня Narod.bg.

Реклама

От администрацията на Министерски съвет разказаха пред наш репортер, че Томислав Дончев се кани да оглави следващото правителство на ГЕРБ, а Деница Сачева също не крие властовите си амбиции.

Социалният министър се отърка във властта като пиарка на д-р Илко Семерджиев. Зъболекарят е известен с това, че промени здравната система у нас и открадна милиони, отпуснати за създаването на Електронна здравна система – само си спомнете скандала с „АремисСофт корпорейшън”.

Деница Сачева следваше д-р Илко Семерджиев във всичките му проекти и дори се опита да влезе в парламента на два пъти като депутат от синята десница.

Злите езици твърдят, че Сачева и бившият здравен министър са интимна двойка от години и затова тя яростно го бранеше до 2013-2014 година. След това амбициозната дама претърпя истински катарзис в убежденията си – от силна омраза към ГЕРБ и Бойко, когото открито наричаше „мутра”, до яростна защита на управляващата партия.

Обратът е провокиран от факта, че пробивната пиарка най-после успя да се намърда във властта (не без намесата на баща си – старо ченге и университетски преподавател) и сега със зъби и нокти ще защитава корумпираното статуквото, констатират читателите на Narod.bg.

Томислав Дончев пък винаги е бил дясната ръка на Бойко Борисов и го съветвал как най-чисто да се отклоняват пари по европейски програми към партията и т.нар. „наши хора”.

Източниците на Narod.bg от МС разправят, че рано или късно неговото търпение ще бъде възнаградено и ако Бойко Борисов се оттегли от изпълнителната власт, той ще го наследи в премиерското кресло.

Алчността, сервилността и цялостното поведение на Дончев и Сачева вече е отвратило дори съпартийците и в ГЕРБ, които подигравателно ги наричат „Отровната двойка”, издадоха още свидетелите на безобразията по коридорите на властта пред репортер на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.