В тази партия всички ли са чели само Винету? Евродепутат от ГЕРБ се мазни на ББ с крадена реч от…. Барак Обама

0 3 315

Явно в ГЕРБ масово са еднокнижни и считат, че и народът е чел само „Винету“, та не може да различи личните разсъждения на Андрей Новаков от реч на Обама.

Бойко Борисов си го беше казал преди време направо, че той е прост и народът е прост и затова се разбират. Да, ама не!

Евродепутатът Новаков, който взе думата в извънредната конференция на ГЕРБ вчера преди словото на премиера Бойко Борисов, надъхва актива с реч, крадена от предишния американски президент Барак Обама, съобщава lupa. bg.

Става въпрос за слово, изречено от Обама пред Демократическата партия за началото на втория му мандат. Там той описва подробно как е израснал в бедно семейство и как е представил себе си 5 години по-рано пред обществото именно като такъв – влюбило се кенийското момче Мишел, на което можело никой да не даде шанс заради цвета на кожата.

С много труд, превърнал се в религия за него, успял. Новаков също описа пътя си от Благоевград до Брюксел с подобни думи: “Хубаво е човек да гледа не само телевизия, а и през прозореца. Помага да се ориентираш. Роден съм в провинцията, израснах в още по-дълбока провинция, в семейство на миньори. Завърших в България и ето ме тук на тази сцена в качеството си на евродепутат, представляващ интересите на седем милиона българи в Брюксел. Моята история нямаше да е възможна в нито една друга партия или сдружение. Време е да вдигнем главата, а не юмрука. България не е блато, а е райска градина. Нашата отговорност е да протегнем ръка и заедно да направим следващата крачка: това е разликата между нас и останалите”, каза той.

И наблегна, точно като Обама, че ГЕРБ били превърнали работата в религия. Точно на тези думи социалните мрежи избухнаха в смях, видя Narod.bg.

Реклама

Какво биха казали за обръщението му в ЕНП обаче, като се имат предвид левите уклони на Обама и особено на демократите в САЩ към днешна дата, остава загадка, пишат още колегите от Lupa.bg.

Останахме изумени от патоса, с който Новаков разпалено говореше за партия ГЕРБ пред нейния лидер, премиерът Бойко Борисов. За Новаков партията наистина е майка, но негов „баща“ е екскметът Атанас Камбитов, с чието любезно съдействие Новаков е там, където е в Брюксел, да преставлява интересите на 7 милионна България“.

Партията „майка“ едва ли се би сетила за момчето от пиар отдела на общинска администрация в Благоевград, ако не бе тогавашният кмет Камбитов, „прегърнал“ го и го изтласкал напред и нагоре.

Новаков неколкократно повтори „любимия“ ми Благоевград. Любим,элюбим, колко да му е любим, след като през януари тази година и преди предстоящите местни избори областния лидер на ГЕРБ Новаков смени регистрацията си и вече не е жител на любимия му Благоевград, а на село в Пазарджишко. И е жалко, защото сега и да иска партията „майка“ да го канидатира за кмет на областния град, това не може да се случи. Пък и Новаков се чувства добре в Брюксел, за какво му е кметска заплата и хиляди ядове в любимия му Благоевград.

Все пак добре говори Новаков, емоционално, разпалено и крайно възторжено. Дано поне премиерът да е харесал речта му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.