Народът даде Бойко на прокурор: Борисов зове да се опожари вила „Секвоя” с чекмеджето, пълно със злато и евро по 500 (ДОКУМЕНТИ)

0 5 030

„Протестирайте, но не по този начин. Отидете в Бояна, в „Секвоя” – запалете я, ако искате, тая къща. Каквото искате правете, но оставете кръстовищата и хората да си работят. Има избори. Представете си, ние ако загубим изборите и по 25 души още първият ден да започнат да затварят кръстовищата?”

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира 21-я ден от антиправителствените протести, които искат оставките на кабинета, на главния прокурор и на премиера.

В тези думи, казани на 30 юли, обаче се съдържа призив за палежи на държавна собственост, което юристи от народа разтълкуваха като престъпление по чл. 330 от Наказателния кодекс, за което вече има подаден сигнал в прокуратурата, видя Narod.bg.

Реклама

Държавната вила „Секвоя” в софийския кв. „Бояна” е същата, в чиято спалня Бойко Борисов бе заснет да „нанка” щастливо с чекмедже, пълно със златни кюлчета и пачки по 500 евро, в което медиите преброиха общо около €1,5 млн.

„В Софийската градска прокуратура е подаден сигнал за предполагаемо престъпление против Републиката, извършено от премиера”, стана ясно от публикация на юридическата фейсбук страница „Правна лудост”, установи репортера на Narod.bg.

Ето и документите от сигнала, по който България се надява прокуратурата да започне работа:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.