Цвета Караянчева май наистина е „проста кърджалийска пу*ка”! Изгони депутат, нарекъл Бойко „мишка”

1 5 508

Издателят и журналист Мира Баджева се възмути от овчедушието на шефката на парламента от ГЕРБ Цвета Караянчева, видя Narod.bg.

Герберката, нарочена за „проста кърджалийска пут*а” от премиера, се обиди, че депутатите от БСП сравниха Бойко с „мишка”, защото не се появи в парламента, за да обясни откъде идват парите за новите антикризисни мерки, които обяви в понеделник с обяснението, че средствата от около 2 млрд. лв. са от „мазнинките в хазната“; както и да гарантира как тези пари ще бъдат дадени на нуждаещите се семейства и на малкия и средния бизнес, а няма да отидат „в джобовете на обкръжението му“, припомня Narod.bg.

На дебата в сряда социалистът Стоян Мирчев поиска почивка, докато премиерът не дойде в парламента. От трибуната той каза: „Откакто са протестите, г-н Бойко Борисов е най-големият страхливец, води България към катастрофа. Той трябва да е тук и да обясни как ще премине през тази ситуация, в която той ни е поставил, и да спре да се крие като мишка“.

Цвета Караянчева обаче, забравила международния резил с „проста кърджалийска пут*а”, с който я „награди” Борисов, скочи, че да наречеш Борисов „мишка” е обида, за която може да натири социалистите от парламентарната зала, установи Narod.bg.

За да покаже, че сляпо следва хунтата напук на обидите, които понесе от нейния водач, Цвета Караянчева наказа Стоян Мирчев за обида, а председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова призова да не се руши авторитетът на Народното събрание с просташки действия.

Реклама

Narod.bg установи, че Мира Баджева коментира казуса така:

„Премиерът се крие като мишка” било квалифицирано от председателката на НС Цвета Караянчева (?!) като обида, достатъчна за изгонване на депутат от парламентарната трибуна. Нерде мишки, нерде пишки, евфемистично казано.

Още по темата:

1 Коментар
  1. Тстяна казва

    Депутатът не каза „Мишка“ а „КАТО МИШКА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.