Прокурори в скандално писмо до Narod.bg: ДПС превзема държавното обвинение!

0 6 200

Прокурори изпратиха скандално писмо до редакцията на Narod.bg, в което се казва, че държавното обвинение е тотално превзето от кадри на Движението за права и свободи! Става дума за конкретен случай, в който юрист без нужните морални и професионални качества се готви да седне в стола на апелативен прокурор на Пловдив, пише в сигнала до Narod.bg!

Публикуваме дословно пълния текст, за да стане ясно в каква държава живеем:

Уважаеми редактори,

С настоящото писмо към вас се обръщаме мнозинството прокурори и служители от колективите на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратури в град Пловдив по повод предстоящото избиране на Апелативен прокурор на град Пловдив – Тодор Деянов, сегашен Окръжен прокурор на гр. Смолян.

На 29 юли 2020 година, в ускорен срок, необясним за подобни процедури, Прокурорската колегия при Висшия съдебен съвет ще разгледа и гласува кандидатурата на господин Тодоров Деянов за административен ръководител на Апелативна прокуратура град Пловдив, която е единствената такава кандидатура.

Категорично заставаме зад становището, че той не притежава необходимите професионални и морални качества за вземане на този отговорен пост в държавното обвинение.

Всеизвестно е, а и самият Тодор Деянов манифестира, че зад кандидатурата му стоят отговорни и високостоящи фактори от Движението за права и свободи и че членовете на Прокурорската колегия при Висшия съдебен съвет им е разпоредено в неофициален порядък да избират него за Апелативен прокурор, без каквито и да са дебати и дискусии.

Реклама

Тодор Деянов

Господин Деянов още преди да бъде избран на този пост демонстрират своите отрицателни и неприемливи за ръководител на такова ниво качества и намерения за установяване на авторитарен и безпринципен стил на управление. Заплашва, че всеки който има различно от неговото мнение и виждане за решаване на съответните прокурорски казуси, ще трябва да се прости с кариерата си в системата на прокуратурата.

Не крие силната си привързаност към целите и интересите на ДПС и стремежа си да ги защитава на всяка цена. Като хора, посветили се на каузата да отстояваме законността в нашата страна и в професионалната си дейност ние се притесняваме от тези му качества, стремежи и намерения. Силно разтревожени сме дали няма да бъдем обект на бъдещ натиск и репресия от страна на новоизбрания Апелативен прокурор, ако работим принципно и спазвайки законността, а не се ръководим от интересите на политическа партия ДПС.

Другите отрицателни черти на личността на господин Деянов като неговата конфликтност и безпардонност, недостатъчно задълбочената му професионална квалификация и обща култура, липсата на визионерски качества и организаторски способности, както и липсата на умения да сплотява и мотивира ръководения от него колектив също според нас правят абсолютно неприемлива кандидатурата му за административен ръководител на Апелативна прокуратура.

Ако въпреки това той бъде избран от Прокурорската колегия към ВСС за административен ръководител на АП Пловдив, това ще ни демотивира в бъдещата ни професионална дейност, както и ще посее съмнение у нас за ефектността на водената държавна политика за развитие на съдебната система и на законосъобразното взаимодействие с изпълнителната и законодателната власт за постигане националните идеали.

Ще бъдат ограничени възможностите ни за защита на закона.

Молим Ви, съобразно вашите възможностите, тези наши съображения да бъдат сведени на вниманието на аудиторията Ви, която следва да бъде осведомена по какъв начин предстои да бъде потъпкано върховенството на закона в Република България и на базата на какви политически взаимовръзки се изгражда кариера в Съдебната система.

По обясними причини (опасения от бъдеща репресия) подаваме неподписано настоящото писмо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.