СРАМ! Новият МВР шеф замесен в скандална сделка с имот в Драгалевци! Здравният министър точил пари от Касата. ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е?! (ДОКУМЕНТ)

0 5 817

Новият МВР министър Христо Терзийски е забъркан в скандална имотна сделка, при която е купил имот в елитния столичен кв. „Драгалевци” за смешните 45 евро на квадрат, разкри Narod.bg.

Новият вътрешен министър Христо Терзийски

Тежка корупционна смрад се носи и от новия здравен министър проф. Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска”, който пък е замесен в източване на пари от Здравната каса, разкри информатор на Narod.bg.

По далаверата очаквайте наше разследване, което ще извади наяве отвратителни факти за бушоните, с които Бойко Борисов се надява да залъже протестираща България в стремежа си да остане на власт на всяка цена.

Относно „Апартаменгейт”, в който се е вкарал новият министър на вътрешните работи Христо Терзийски ужасяващи данни за корупция бяха разкрити от няколко сайта. „Афера”, например, пише, че кипърският предприемач Харис Кунтурис, станал известен с това, че източва банки, забъркал в схемите си досегашния шеф на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП/) Христо Терзийски.

Преди няколко месеца пресата в Брюксел беше заинтригувана от факта, че на територията на България кипърецът Кунтурис е оставен свободно да източва банки, като вместо да строи жилищата, за които е взел парите, прехвърля милиони левове на самият себе си или на свои дружества. Така той докара до фалит свои фирми и остави стотици български семейства без жилища на улицата.

Документът за сделката, с която Христо Терзийски става собственик на имот в „Драгалевци“ за жълти стотинки

До настоящия момент Прокуратурата и Полицията в България не са предприели никакви разследвания по случая, въпреки, че казусът стигна чак до Брюксел и проверките по случая тепърва предстоят.

Харис Кунтурис е замесен в не една и две схеми за източване на десетки милиони левове и може би има конкретни причини, поради които българските власти до този момент не са предприели нито едно разследване срещу печално известния кипърски бизнесмен.

Реклама

Наскоро се появи информация, че шефът на ГДНП – Христо Терзийски е придобил част от изключително апетитен имот в Драгалевци именно от фирма на кипъреца Харис Кунтурис на скандално ниска цена.

С нотариален акт от 28.02.2019 година, висшият полицай Христо Терзийски получил 29,89 идеални части от имот с обща площ от 1673 кв. м. в най-апетитната зона на Драгалевци – или 503 квадрата за сумата от 45 евро на квадратен метър.

Имотът е с повече от чудесна локация, в близост до околовръстният път, влязъл в сила застроителен план и възможност за застрояване на многофамилни жилища.

Елементарната справка ще покаже, че подобни имоти към момента на тази сделка, са се предлагли тройна цена, от тази посочена в нотариалния акт на висшия полицай.

Интересно е, че шефът на ГДНП е придобил имота от дружество с управител Харис Кунтурис, в което собственици са други юридически лица на кипъреца.

Именно едно от тях – „Юроскай“ ООД е получило огромна сума пари – стотици хиляди левове, източени от „Байсел Риъл Естейт Ейджънт“ ООД.

Тези пари Харис Кунтурис ги прехвърля под формата на заеми на „Юроскай“ ООД, които никога не се връщат. Явно именно с тези средства, предназначени за строителство на жилища на българи, Харис си купува имоти, които после продава на невиждано ниски цени на висши полицаи в системата на МВР.

Въпросът как и защо кипърецът Кунтурис успява да остане чист вече започва да получава своите отговори.

Докато най-висшите полицаи в системата на МВР – като началникът на ГДНП Христо Терзийски получават имоти на цени далеч по-ниски от пазарните, България ще осигурява чудесна среда за схемите, извършвани от Харис Кунтурис.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.