Версии: Доган слага кмета на Бургас на мястото на Бойко, ВМРО взима МВР

0 7 576

Известно е , че Сокола е посрещал в сараите си и напористите кандидати за политическа слава Мая Манолова и Слави Трифонов

Двамата заместник-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Димитър Николов и външната министърка Екатерина Захариева са фаворити за премиер в евентуален експертен кабинет, ако се сбъднат прогнозите Бойко Борисов да подаде оставка и не се тръгне към предсрочни избори, пише в. „Галерия“.

По принцип идеята за правителство от експерти е не на кого да е, а на Ахмед Доган, който обича да казва, че управлява държавата и всички важни въпроси минават през неговото одобрение. Двама от тримата изброени по-горе въобще обаче не влизат в плановете на Сокола и това са Томислав Дончев и Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева и Томислав Дончев, снимка: informo.bg

В същото време не е тайна, че бургаският кмет Димитър Николов е сред близките до сърцето на Доган политици от други партии. Преди малко повече от месец той е бил на гости в сараите на Доган заедно с дългогодишния си съдружник в бизнеса и заместник-кмет в управлението на морския град Костадин Марков.

Двамата семейни приятели са отишли на крака да получат благословията на Доган за бъдещите си творчески планове.

Марков, който е дългогодишен лидер на СДС в Бургас, е поел ангажименти местната организация на партията му да си партнира с ДПС па различни важни проекти по Южното Черноморие.

Реклама

Въпросната среща в сараите показва, че Сокола не играе само с един кон на шахматната дъска. Предполага се, че старото приятелство между Доган и неговата защитничка в годините на тоталитаризма проф. Мария Бойкикева, която е майка на Христо Иванов, роди онази пиар офанзива по море с гумена лодка, в която бе лидерът на „Да, България!“.

Има също и информация, че през изминалата половин година почетният председател на ДПС е посрещал напористите кандидати за политическа слава Мая Манолова и Слави Трифонов.

Екатерина Захариева и Томислав Дончев са другите двама фаворити за премиери на евентуален експертен кабинет, подкрепен от градската десница или повече партии. И двамата минават за избор и фаворити на сегашния министър-председател и лидер на най-голямата партия у нас ГЕРБ Бойко Борисов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пък урежда съпартиеца си Стефан Балабанов да стане министър на вътрешните работи. Сега въпросния е заместник на Младен Маринов, който е в оставка заради съмнения за обвързаност с ДПС. Последните години Каракачанов негодувал, че като вицепремиер научавал от медиите за арестите на неговите хора във властта, а трябвало да му докладват за акциите.

Стефан Балабанов, снимка: Faktor.bg

Така се случи, когато задържаха шефа на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев – Бате Харо, после и при ареста на Нено Димов, който е от квотата на патриотите. Въпреки че Балабанов е зам.-министър на МВР, в последните месеци го изолирали от най-големите тайни и подготвяни акции.

Ако обаче той оглави МВР, Каракачанов ще има пълен контрол върху силовите ведомства.

Източник: в. „Галерия“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.