България в XXI век: Студенти молят Бойко да им даде шкафчето си, нямат пари да завършат медицина, какво бъдеще ни чака?

2 2 199

Таксите за обучение в българските университети стават непосилни за талантливите, провери Narod.bg. Парите, които младите българи трябва да платят за всеки семестър във висшето образование, не са по силите на най-умните, а на най-богатите, което след няколко години ще ни изправи пред невиждана криза за квалифицирани кадри.

Така излиза, че бъдещето на България – младите хора, трябва да молят вожда на хунтата Бойко Борисов да им отстъпи поне малка част от съдържането на своето чекмедже – десетки пачки с евробанкноти по 500, за да имат шанса да завършат…

Ужасяващата новина бе потвърдена от публикация на manimanibg.blogspot.com, от която научихме, че в Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов” във Варна от новата учебна година студентите по медицина ще трябва приготвят по 10 бона, ако искат да припарят до аудиториите.

Реклама

За приключилата вече академична 2019/2020 година таксата за платено обучение във вуза е била 7090,50 лв. за трите специалности – медицина, дентална медицина и фармация.

От тази идна академична 2020/2021 година, обаче, таксите са с увеличение, както следва – с 44,15% (или над 3000 лв.) при медицина, 15,8% – за фармация и 13,3% за дентална медицина. Така таксата за обучение по медицина става 10,212 лв., за фармация 8209лв. и за дентална медицина 8,032лв.

Таксите се определят от Министерството на образованието и науката. А уж имахме недостиг на медицински персонал…

Източник: manimanibg.blogspot.com

2 Коментара
  1. USA казва

    Тулупа Винету ще намали университетските такси,но пари няма да даде.
    Има ли нужда от коментар изобщо?

    1. USA казва

      Той е автентична Мутра. Техния девиз е: „Кръв повръщам, пари не връщам!“. А Него Образованието, ама изобщо не го интересува, защото „Аз съм прост и……“ другото е без значение т. е. таксите си остават високи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.