Дисидентът Петър Бояджиев безмилостен: Шофьорът на сикаджия и бияч на бабички каза, че власт няма да дадат? Това е торба с л..йна, премесени с алкохол!

2 4 691

Дисидентът Петър Бояджиев, лежал в затвора заради несъгласие с БКП режима в края на 60-те години на 20 век, направи остър анализ на отказа на ГЕРБ да даде оставка въпреки многохилядните протести в цялата страна, установи Narod.bg.

Бояджиев коментира реплика на МВР министъра Младен Маринов, че „властта няма да дадем”, като извади наяве една тема, която дълго време беше потулвана – връзките на силовия министър с подземния свят, показа проверката на Narod.bg.

Вижте как Петър Бояджиев видя ситуацията у нас от последните дни:

Гледам вчера един шофьор на сикаджията Маджо, една торба с л..на, премесени с алкохол и един бияч на бабички, се изпъчили в Министерски съвет, след като вече четвърта година управляват България да казват, че власт няма да дадат. И какво си помислих.

Някои хора, израснали при комунизма, на висок глас клеймят и дават акъл на едни млади хора излезли по площадите на България, да не свалят този троен срам за България от власт защото щели да сгрешат и да докарат комунистите.

Абе хора, вие грешите вече 30 години. Вие нито комунизма като хората сте изгонили от България, нито пък Русия. Всяка година вземате безвъзмездни 2 милиарда евра от Брюксел и веднага ги превеждате на Русия, за да сте зависими от нея енергийно и още как.

Строите тръба с ваши пари, за да заробва Русия с газта си и други европейски страна. Да ѝ плащате за да произвежда оръжия срещу вас и да ви изпраща агентите на ГРУ да мърсуват.

Ами оставете тези млади хора да направят своята грешка. Те не могат да ви са конкуренти по грешки. Видяхме вие какво можахте, нека сега и те да опитат.

Реклама

Във всеки случай, след това, което вие сте направили, си е карикатура да им бъдете учители. Ами погледнете се в огледалото. Единствената страна, в която има партия, която да е наследник на БКП, сте вие, в България. Навсякъде тези наследници са отдавна в небитието.

ВИЗИТКА:

Петър Бояджиев е роден на 3 юли 1941 г. [1] в Шумен в семейство на чиновник. Завършва гимназия в родния си град. След казармата е приет да учи математика в Софийския университет. В навечерието на ІХ конгрес на БКП през 1966 г. заедно със своя приятел Алфред (Фреди) Фосколо разпространяват позив с искания за излизане от Варшавския договор, за свобода на сдруженията и многопартийност.

Държавна сигурност го поставя под наблюдение и го задържат на 15 август 1968 г. – месец преди нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия. Предлагат му да сътрудничи на спецслужбите, като замине във Франция и проникне в емигрантските среди.

Бояджиев отказва. Осъден е на 12 години затвор при строг режим. Разбирайки това, майка му изразява негодуванието си и е затворена в психиатрична клиника, където няколко месеца по-късно слага край на живота си.

Петър Бояджиев е изпратен в политическия отряд на Старозагорския затвор, където следват поредица от опити да бъде вербуван за агент на ДС и изпитва на гърба си цялата гама от физически и психически методи за натиск на репресивната машина. Освободен е след изтичане на наказанието на 3 май 1978 г. Принуден е да изкарва прехраната си като общ работник и дърводелец.

На 2 декември 1992 г. президентът Желю Желев възлага на Петър Бояджиев, кандидат за министър-председател, посочен от парламентарната група „Предизборен съюз на БСП и коалиция“, да състави правителство. Кандидатурата се оказва неконституционно съобразна, тъй като бившият политзатворник има двойно гражданство – френско и българско.

През 2016 г. водачът на ДОСТ Лютви Местан съобщава, че Петър Бояджиев ще ръководи съставянето на алманах с всички загинали и угнетявани от комунистическия режим.

2 Коментара
  1. Вапцаров казва

    Превеждат на Русия срещу газ и петрол, а на хамериката преведоха милиарди срещу голи обещания. А, бе, Бояджиев, а, бе бояджийо, бояджийска ти е логиката и двулична. А за предателствата на Тиквата спор няма.

  2. Златев казва

    Др. Вапцаров,
    Абе никъде не прочетох, че Петър Бояджиев е споменавал или дори коментирал парите за американците, а и не той е давал тези пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.