Бойко нагло: Не подаваме оставка! Сменям министри, но оставам на власт!

0 2 931

Бойко Борисов остава на власт, оставка няма да има! Това съобщи сам премиерът след коалиционния съвет с Обединените патриоти, на който е решено кабинетът да не подава оставка.

„Сменям министри след вота на недоверие на БСП на 20 юли, предстои сериозен ремонт, но оставам на власт”, нагло обяви Борисов, срещу когото цяла България протестира вече 8 дни.

„Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от тях. Тя ще катастрофира. Не е по силите на една партия да преведе държавата през това бурно море. Трябва консолидация на нацията. Ще падат правителства. Служебно правителство – абсурд, защото този незрял президент, фигурант, Шиши (Делян Пеевски, б.ред.)му нареди кабинета”, обяви сензационно премиерът. И добави, че протестите се водят от фейсбук.

От думите му стана ясно, че категорично няма да работи за предсрочни избори и създаването на служебно правителство на Румен Радев.

Реклама

„Как Шиши нареди Радев служебното правителство, а говори за моите министри? Защо нямаше протест как Шиши нареди този кабинет на Радев?! Това не ви ли е интересно. Обърнете се назад и вижте кабинетите. Не ви ли интересува? Не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди, защото това, което искаха патриотите, беше опасно. И те тогава пак ни наредиха до ДПС“, коментира Борисов.

Вчера се е чул с бившия президент Георги Първанов, който му бил идеологически противник, и е получил подкрепа от него.

„Мафията иска да управлява, това се видя”, коментира Борисов.

И обясни, че поисканите оставки не били заради това, че министрите са „лоши“, а защото били сочени с пръст. „Няма ли днес Христо Иванов пак да пие кафе и да ходи на плаж. Или всичко са медийни акции и толкоз?!“, попита още премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.