Ренета Инджова безпощадна: Прокуратурата атакува Радев, защото не може да се цели в Борисов, времето на България изтича

1 4 672

Бившият премиер Ренета Инджова разби хунтата със знаменателен коментар пред БНР, видя Narod.bg. Спорен нея днешната безпрецедентна за цивилизованите държави атака срещу президентството и Румен Радев и по причина, че прокуратурата не може да разследва Бойко Борисов, който отдавна е трябвало да бъде свален от властта.

„Покриването на един скандал с друг е най-сигурният начин да се продължава по същия начин – с корупция и с разрушената държавност“. Това каза пред БНР Ренета Инджова, служебен министър-председател в периода октомври 1994 – януари 1995 година – първата жена премиер на България. Според нея не би могло да има по-голям скандал, който да потрупа днешния: „Посяга се на държавния глава“.

Инджова коментира, че прокуратурата се е прицелила в президента Румен Радев, защото „не трябва да се цели върху онзи, който е предизвикал досега необходимостта да слезе от властта“, чу репортер на Narod.bg:

„Мандатът е не да се узурпира, а да се упражнява власт. Както се вижда, нашето правителство е готово на всичко, за да може да стои на власт. Нещата, които се случват, са логическо продължение на нежеланието да се обозначат проблемите на нашето политическо битие. Да се търсят разрешения. Да се сменят правителства, което в други държави става за една нощ“. 

Реклама

В предаването „12+3“ Инджова изказа предположения за реакцията на световни сили на случващото се у нас:

„Едните искат да правят тук ракетни бази – на една територия, на която държавността и националната сигурност въобще не съществуват. Другите ще търсят да утвърдят своето икономическо присъствие в региона. На третите дори се обозначихме, че сме срещу сегашния режим на Ердоган (президентът на Турция – буел. ред.) и затова се случват такива неща тук. В момента провокираме целия свят, та който вземе отношение, той да разреши казуса“, безпощадна е Инджова, установи Narod.bg.

По думите на Инджова „изтича времето не България – като държава и като население, което не е на този свят, не живее реален политически живот, не знае какво трябва да прави, не знае как да се бори“.

„Завършила е историята с функционирането на демократична, правова държава, която се управлява от състоятелна изпълнителна власт, разделена от другите власти“, обобщи Ренета Инджова.

1 Коментар
  1. Пламена казва

    Цялата СВЕТОВНА истерия/измама с ковид е за да се вземат ДНК тестове от ВСИЧКИ, уж че има някакъв вирус. Искат да въведат ДНК ппаспортизация за още по-ефективен контрол над населението. Докато не разберете този прост факт, няма да се оттървем от ФАРСА.
    „Ваксинациите“ са контролирана утечка на информация, за да могат хората да насочат гнева и вниманието си натам, а ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНО ДА СИ ПРАВЯТ МАСОВИ ТЕСТОВЕ, уж че имало много „заразени“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.