В този момент! Народът се надига! 10 000 скандират пред МС: Бойко в затвора! Гешев е позор! (СНИМКИ)

0 3 321

Народът се надига тази вечер! 10 000 излязоха в центъра на София с викове „Оставка!“, „Бойко в затвора!“ и „Гешев е позор!“, предава репортер на Narod.bg.

Хора от всички партии – от БСП до „Да, България“, се събраха на протест пред Министерски съвет и поискаха оставка на правителството на Бойко Борисов.

Вижте снимки от нашия екип, който е сред многохилядната демонстрация.

Митингът беше организиран след акцията на прокуратурата, при която бяха претърсени два кабинета в президентството. Задържани бяха и двама служители на „Дондуков“ 2 – секретарят на държавния глава – Пламен Узунов, и Илия Милушев – съветник по сигурността и отбраната.

В 18.30 ч. пред Министерския съвет започна и протестът на съпредседателя на „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов заради скандала с НСО.

Малко след 19 ч. двата протеста се обединиха и хората потеглиха към Съдебната палата.

Реклама

Самият държавен глава излезе сред хората и викна „Мутри, вън!“ Редом с него застана и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Двамата му гардове се опитаха да спрат хората около него, но всички искаха да го поздравят и охранителите се отказаха. Така Радев се присъедини към демонстрантите и оглави протеста.

„Ние с госпожа Йотова нямаме от кого да се пазим. Скъпи българи, благодаря на всички вас днес! Българската мафия постигна невъзможното – обедини хората срещу себе си. От нас зависи да извадим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата, която е използвана от мафията за политически щит и репресии“, заяви президентът Румен Радев.

Според Радев мафията е безцеремонна, защото е търпяна твърде дълго. Той определи протеста като „битка за бъдещето на модерна и европейска България“.

„В тази битка ще бъдем заедно – всички, които милеят за България. Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж. Ще си върнем България! Мутри, вън! „, заяви президентът.

След 20 ч. протестиращите затвориха Орлов мост.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.