Плажен бар на Брендо продава любимото уиски на Бойко Борисов за 6500 лева (СНИМКИ)

0 6 378

Плажен бар край бургаското с. Лозенец предлага любимото уиски на Бойко Борисов срещу колосалните 6500 лева, проучи Narod.bg.

Безобразието се разиграва на бийч бар „Delete”, който част от комплекса „Oasis” на спрягания като наркобос Евелин Банев – Брендо. Концесионерът на плажа, който държи и заведението, е сложил цена на шатрата 200 лева, а за чадър с два шезлонга цените са „народни” – по 9 лева с два шезлонга.

Менюто в заведението обаче е зашеметяващо – много богато и много скъпо. Повечето пици са между 20 и 45 лева за 400 грама.  Салатите са от 17 до 25 лева, пастата започва от 20 лева, мелбата е 15 лв., показват снимки от ценовата листа. Както се вижда, плажният бар за баровци предлага дори бутилка 38-годишно уиски „Роял Салют Дестини“  – за 6500 лева. Цената на бутилката в магазините е около 1400 лева, показа проверката на Narod.bg.

Именно Chivas Regal Royal Salute видяхме до леглото на Бойко на скандалните снимки с банкноти по 500 евро, кюлчета злато и голия премиер. Оказа се, че това е любимата му марка и макар свръх солената си цена, непосилна за 99% от българите, министър-председателят редовно надига чаша с елитното питие, припомня Narod.bg.

Под шкафчето с пачки и злато се мъдри бутилка Chivas Regal Royal Salute

Реклама

Лошите примери на печалбарство по българските черноморски плажове обаче растат бързо като случаите на заразени с коронавируса. Новите акценти са „виза“ за посещение на тоалетна на плажа, струваща 2 лева, салатки в барчето на пясъка по 20 лева и отказ за допускане на плажа без предварителна резервация.

Ето и конкретни подробности, споделени от опарили се туристи, направили патриотичния избор да се порадват на родното море.

Преди ден стана ясно, че семейство не било  допуснато да плажува на ивицата към курорта „Дюни“, защото не си било направило предварителна резервация. Стефан Баев разказа във фейсбук, че в неделя по обяд тръгнали към почти празния плаж към комплекса, но охраната им обяснила, че не може да влязат, щом не са си направили онлайн резервация. „Обидно е! Известно е, че „Дюни“ е комплекс, който работи основно с чужди туристи, но в годината, когато и от Министерството на туризма отправят апел да си останем на родното море, подобни ситуации карат българския летовник да се чувства втора ръка турист“, коментира огорченият човек.  

След като случката се разнесе по социалните мрежи, от „Дюни ризорт“ реагираха – с оправдание, че е станало недоразумение. От ръководството на комплекса обясниха, че има два портала за влизане и охраната просто е пренасочила семейството към правилния портал. А резервация се искала за пребиваване в курорта, не за плажа. „Да, за да се влезе в комплекса човек трябва да има резервация, за да ползва услугите на комплекса, но за плажа няма такова нещо. Плажът е свободен, всеки може да влезе, да си постави чадъра на свободната зона и както са му казали, малко по-нагоре ще го посрещне друг колега, ще го настани“, обясни директорът на „Дюни Ризорт“, като увери, че българите са желани гост в комплекса. 

Да бяха сложили указателни табели, че има различни зони, различни входове и кой откъде може да влезе, отвърна на тези разяснения летовникът.

„Нашите хотелиери и ресторантьори по морето трябва да се съобразят с новите реалности. Изключително важно е да се предлага добра услуга на разумна цена”, нарежда ден след ден министърът на туризма Николина Ангелкова през различни медии и дава само поводи за присмех пред очевидната си несъстоятелност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.