Narod.bg до прокуратурата: Кметът на Ракитово си купил изборите, синовете на Костадин Холянов плащали по 50 лева за глас (ДОКАЗАТЕЛСТВА)

0 4 483

Narod.bg подава сигнал до прокуратурата за безобразията на кмета на Ракитово Костадин Холянов! Наш източник от родопския град предостави доказателства, че градоначалникът е избран след тежки манипулации, свързани с масово купуване на гласове на последните местни избори, проведени на 29 октомври 2019-а.

Избирателят е убеден да гласува за Костадин Холянов с 50 лева, които му подава по-малкият син на кмета – Георги Холянов

Безобразията са подадени като сигнал до премиера Бойко Борисов, до Агенцията за държавна финансова инспекция и до Сметната палата още на 27 януари 2020-а, но до момента няма никаква реакция.

Информаторът предостави на Narod.bg и снимков материал, от който научихме, че пазаруването на избиратели в полза на Костадин Холянов е станало през…неговите синове Георги Костадинов Холянов и Щерян Костадинов Холянов.

В огледалото на лъскавия джип виждаме сина на ракитовския кмет

На кадрите виждаме по-малкият от синовете на кмета – Георги Холянов, да подава банкнота от 50 лева в деня на изборите. Седнал зад волана на скъпия си джип, кметският син усилено раздава пари срещу вот, за да може татко му за втори път да седне на върха на управлението в Ракитово.

А зорът е наистина голям – вече поел вторея си мандат с помощта на БСП, Костадин Холянов налива общински пари в джобовете на…синовете си, единият от които е наркозависим към кокаина, потвърди източникът на Narod.bg.

„Кметът Холянов насочва целия финансов ресурс от общината към фирмите на синовете си. Показателен дори фрапиращ пример е доставката на горива и смазочни материали към общината от фирма, която всички знаем, че е поставена фирма. Поставена фирма на сина на кмета”. Това обясни общинският съветник от Ракитово Георги Тупаров, който разкри далаверите в общината.

Купуването на гласове става през много „търговци“, наети от синовете на Костадин Холянов


Врътката започва п
рез 2016 година, когато Костадин Холянов кара първия си мандат начело на Ракитово. Тогава общината решава, че ще й трябват горива и смазочни материали на стойност 350 000 лева.

Реклама

Възползвайки се от вратичка в Закона за обществените поръчки, кметската управа не пуска конкурс, в който да участват няколко фирми, а се спира на варианта „Пряко договаряне без обявление“.

Тоест комисията, назначена от кмета, сама търси и намира фирма, с която да сключи договор и общината да плати на тази фирма 350 000 лева за доставка на горива.

По тази схема общината избира фирма „Петро 2016” и подписва договор с нея. А фирма „Петро 2016” е създадена  5  дни преди решението на общината да възложи поръчката точно на нея.

Фирмата държи горивото за общината в резервоар на бензиностанцията на големия син на кмета – Щерян Холянов.
Собственикът по документи на фирма „Петро” дава банково пълномощно на сина на кмета, с което го упълномощава, да се разпорежда самостоятелно и без ограничения с парите в сметката на фирмата.

На банковото пълномощно са подписите на собственика по документи на фирма „Петро”, на сина на кмета, както и на банковия служител, присъствал при издаването му. Собственикът по документи на фирмата всъщност е обикновен работник в дърводелския цех на сина на кмета – Стоил Адамов.

Според местните далаверата с горива за 350 000 лева е само една от аферите на кмета Холянов.

Всички бягат, защото всичките знаят в каква каша са и в каква верига са наредени. Тук е феодално управлението. Всичко зависи и се предоставя от кмета само на определени фирми, които са приближени към него – основно на синовете му, дърводобива и дървопреработването.

Там също всичките търгове или ако въобще има търгове, защото в последно време няма и търгове, всички търгове се предоставят на двамата сина на кмета. Мога да ви заведа да погледнете с какви количества дървен материал разполага и единият, и другият и да ги съпоставим с останалата обстановка в града.

Сами да прецените кой с какъв финансов ресурс разполага. Общинският горски до преди три месеца беше назначен на четири часа в Община Ракитово и на четири часа в една от фирмите на един от синовете на кмета Холянов. Сутрин изпраща от гората дървения материал, след обяд го посреща във фирмите на сина на кмета.  Говорим за търгове с общинска гора и злоупотреба с общинска гора”, обясни пред екип на Нова телевизия общинският съветник Георги Тупаров.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.