Наглост! Мутафчийски лапа 28 бона заплата, крие 300 000 лв. в банка

12 9 502

Шефът на НОЩ бил на нож с премиера Бойко Борисов заради разхлабените мерки

Началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски прибира една от най-високите заплати в България. Медикът, който заплаши българите, че „яко ще измрат”, се разписва под 18 000 лева на месец.

Като началник на Военномедицинска академия хирургът лапва 10 975 лева, почти колкото президента Румен Радев. Оказа се обаче, че с това финансовите инжекции не приключват, пише в последния си брой „Минаха години”.

Мутафчийски прибира допълнителни средства за всяка своя операция, което му докарва още около 7 бона на месец, за да финишира на края на месеца с почти 18 хиляди лева приходи.

Реклама

Отделно от това по време на коронаужаса генералът е получавал допълнителни 10 000 лева от специалния бюджет за екипа на НОЩ, осигурен от неговия приятел Бойко Борисов. Така излиза, че по време на трите месеца изолация проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски е получавал по 28 000 лева заплата!

Не е тайна, че хирургът има два апартамента в София, през 2015-а си е купил ново БМВ, а през 2016- и тойота. В банката професорът е скатал над 300 бона в банка – 207 824 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 бона, пише в данъчната му декларация.

Докторът изучил двамата си синове в един от най-скъпите ВУЗ-ове във Великобритания. Учебните такси в университета са 25 000 лева на година на студент, като за издръжка отиват още толкова.

Според вестника в момента двамата генерали и близки семейни приятели – Мутафчийски и Борисов, били на нож, понеже докторът не одобрявал разхлабените от премиера мерки срещу коронавируса.

12 Коментара
 1. Ева казва

  И кое му е наглото на генарала? Заслужава си парите.Печели ги на основата на много знания,опит ,работа и отговорност.Наглост е да се разсъждава по този примитивен начин.

  1. Кънчо П казва

   Така е ,както казваше един приятел,този юнак ни показва откъде извира бензина….

 2. […] проф. д-р Мутафчийски работи за 18 000 лв. на месец, пише Narod.bg, цитирайки „Минаха […]

 3. […] проф. д-р Мутафчийски работи за 18 000 лв. на месец, пише Narod.bg, цитирайки „Минаха […]

 4. […] проф. д-р Мутафчийски работи за 18 000 лв. на месец, пише Narod.bg, цитирайки „Минаха […]

 5. Сиси казва

  Крадец, лъжец, унищожител, долен продажник

 6. Божков казва
 7. […] проф. д-р Мутафчийски работи за 18 000 лв. на месец, пише Narod.bg, цитирайки „Минаха […]

 8. колега казва

  Той просто не разбира от инфекциозни болести, а е комплексиран садо-мазохист, нетърпящ чуждо мнение и рационална конкуренция.

 9. Военен лекар казва

  Наясно ли сте, че един офицер няма право на други доходи освен заплатата си. Това е престъпление.

 10. име казва

  Той си ги е заслужил. Въпросът е Радев за какво ги получава…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.