Гръм! Божков вади ключов свидетел срещу Борисов и Горанов: Него не можете да накарате да мълчи!

0 2 533

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков заплаши премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, че ще извади тайнствен ключов свидетел, „когото не могат да накарат да замълчи“.

„Страхът на управляващата хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. Подхвърляне на фалшиви доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над невинни хора и семейства им са познатите им методи за натиск и всяване на страх“, пише в нов пост във Фейкбук обвиненият от прокуратурата в 18 престъпления Божков.

„Не могат да заглушат фактите. Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи. Краят на терора е близо“, посочва Божков.

Реакцията на хазартния бос вероятно е в отговор на петъчната акция на прокуратурата, при която бяха арестувани двама от най-близките му хора, включително и адвокат и шеф на охраната. Още в петък той твърдеше, че се подхвърлят и фалшифицират доказателства. Два дни по-късно прокуратурата обяви, че при претърсванията са намерили снимки на прокурори, които се занимават с делата на Божков, както и на членове на техните семейства, пише mediapool.bg

Реклама

Божков не дава повече подробности за ключовия свидетел, който ще призове срещу Борисов и Горанов. Миналия месец хазартният бос обвини двамата в рекет и политическа корупция на най-високо държавно ниво. В сигнал до прокуратурата Божков заяви, че може да предостави доказателства, че е предал на премиера и финансовия министър 67 млн. лв. за последните три години, след като бил изнудван от тях във връзка с лотарийния му бизнес.

Борисов на няколко пъти отрече твърденията на бизнесмена и се закле, че е получавал и стотинка от него, а само една пура. Горанов също отрече да е изнудвал Божков в кабинета си и призова бизнесмена да вади това, което има, за да се свършва с „този панаир“.

До момента Божков не е представил сериозни доказателства за думите си, а само чатове от телефона си, паметна записка от среща с Кирил Домусчиев и извлечения от сметки в УниКредит Булбанк, от които става ясно единствено, че многократно през годините е теглил големи суми кеш. Не става ясно обаче какво се е случвало с парите.

Срещу Божков са повдигнати 18 обвинения – за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба,търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред и т.н. Обвинен е и като организатор на група за убийства и принуда, включително за поръчителството на убийствата на съпруга на Весела Лечева Манол Велев и бившия му конкурент в хазарта Йордан Динов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.