Проф. Николай Слатински: Тодор Кантарджиев е дезинфектант, с който ББ ще си измие ръцете за провала с коронавируса

2 3 168

Експертът по национална сигурност проф. Николай Слатински, бивш президентски съветник, направи задълбочен анализ на провала с мерките срещу коронавируса и затова как в крайна сметка не премиерът Бойко Борисов ще излезе виновен, а спецовете в Националния оперативен щаб.

Според Слатински ББ ще използва директора на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев за „дезинфектант, с който ще си измие ръцете”.

Проф. Николай Слатински е доказан експерт в областта на националната сигурност

Ето целия пост на проф. Николай Слатински, който подлога на властта като „24 часа” няма да публикува за нищо на света, за да не дразни премиера-Слънце без значение дали защитава свободата на словото, правото на информираност на своите оредели читатели или космическите заплати на своите издатели:

„Премиерът Бойко Борисов заплаши, че ако не се спазва социална дистанция на този двубой, ще забрани мачовете пред публика до края на настоящия футболен сезон.“

„Трябваше да бъдем твърди като нация и още 2 седмици да не правим големи събития на закрито и случаите щяха много да са по-малко“, предположи вирусологът.

Жал ми е за проф. Кантарджиев, но не мога да го съжалявам…

Той стана лицето на експертния провал като вирусолог.

Той ще стане и универсалният дезинфектант, с който ББ ще си измие ръцете.

Първо, проф. Кантарджиев в по-голяма степен от Ангел Кунчев (заради склонността на АК към алармизъм, знаково е скриването му тези дни) започна да обяснява случващото се не според случващото се, а в угода и за угодия на ББ.

Реклама

Второ, проф. Кантарджиев най-упорито от експертите говори срещу обществото и неговата недисциплинираност, но и дума не казва за политическата отговорност на ББ.

Ето и по-горе – какви били феновете. Ама поведението на феновете е следствие, което не би се появило ако я нямаше причината. Причината е идиотското, направо тъпо от моя гледна точка разрешение за подобно масово посещение на мача. По-голяма глупост бе трудно да се измисли.

Трето, проф. Кантарджиев допусна най-голямата грешка за един експерт – той разказваше през цялото време постфактум какво се е случило, но не съобщи нито веднъж на обществото предварително какво експертите препоръчват на премиера. Така обществото щеше да знае – експертите препоръчват това и това, но премиерът е взел различно решение.

Четвърто, проф. Кантарджиев не прояви воля и смелост да каже – щом властта прави не това, което ние ѝ препоръчваме, да си намери други експерти, които да ѝ препоръчват това, което тя иска да чуе.

Ето заради тези четири причини проф. Кантарджиев от част от решението на проблема с корона-вируса, стана част от този проблем.

Единствено като оправдание за подобно поведение ще кажа, че то не е изключение, то е правило за експертите днес – те робуват и слугуват на властта покварени от цялата тази атмосфера на нарцисизъм и некомпетентност, която властта създава и с която властта обгръща всяка обществена дейност у нас.

И само имащите още съвест от тези експерти, после отиват някъде и тихо, да не ги чуе някой, казват – Цар Троян има магарешки уши! Царят е гол! Царят бъкел не разбира! Царят е гола вода!

Но това не променя нещата. Джинът на вируса еизпуснат от бутилката. А България се надвесва над пропастта и вижда колко дълбока е тя.

Прав ще се окаже мой приятел, който вчера ми каза:

– Не се гневи на хората, че не вярват в сериозността на вируса, не пиши срещу тях. Проблемът не е в хората, а във властта. Тя прави точно това, което ти преподаваш – където има предизвикателство, да се вижда не само беда, а възможност. Е, във вируса властта видя не само беда, а възможност – да удари кьоравото!

2 Коментара
  1. Д Златарева казва

    Проблемът с ковида у нас не е този нещастник, нито пък другите от щаба. Те са „еманация“ на властопоклоничеството на болшинството от днешното общество. А това е така, защото в България вече са рядкост мъжете с топки т. е. с достойнство. А жените във властта…хъм , че нали самият премиер ги определи какви личности са, в лицето на председателя на парламента ни . Е, какво трябва повече за да се обясни ситуацията в държавата ни?

  2. Генчо Чолаков казва

    Ами кой го кара да бъде курва на висшата курва от Банкя

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.