Жената на Лъчо Мозъка от ГЕРБ с 10 бона заплата при враговете на Васил Божков – Цеките

0 6 102

Войната срещу най-богатия българин май не е на държавата, а лично на хунтата около Бойко Борисов

Пореден пирон в ковчега на ГЕРБ – жената, с която живее депутатът от управляващата партия Лъчезар Иванов, познат с красноречивия прякор Лъчо Мозъка, е в управата на една от фирмите на враговете на Васил Божков – братята Цветомир и Боян Найденови – Цеките. Според неофициална информация заплатата на Камелия Георгиева Цоклинова е закована на 10 000 лева на месец.

Скандалните обвързаности между властта и опонентите на бизнесмена, раздал 60 млн. лева само за три години на триото Бойко Борисов – Владислав Горанов – Менда Стоянова, говорят за умишлен удар срещу хазартния бос, но не от страна на държавата, а хунтата на премиера.

Сайтът „Афера” написа и подробности – оказа се, че жената на Лъчо Мозъка, от която герберът има дъщеря, е в Съвета на директорите на наскоро създадената „Дъ Бетър Платформ“ АД, правоприемник на „Уинър геймс“ ООД плюс ЕФБЕТ на известните като „Цеките“ Цветомир и Боян Найденови.

Именно срещу „Уинър геймс“ ООД Васил Божков е подал сигнал до прокуратурата – за организирана престъпна група за кражба на ДДС, фалшиви документи, укриване на печалба и спестяване на данъци.

Новосъздадената „Дъ Бетър Платформ“ АД е с капитал 1 000 000 лв., в Съвета на директорите на дружеството влиза въпросната Камелия Георгиева Цоклинова, която живее на семейни начала с депутата на Бойко Лъчо Мозъка.

Лъчезар Иванов, освен депутат от ГЕРБ, е и личен лекар на Бойко Борисов.

Съвета на директорите на „Дъ Бетър Платформ“ АД включва: Митко Цветанов Тодоров, Боян Стефанов Найденов, Цветомир Стефанов Найденов, Константин Иванов Динев, Христо Владимиров Пенчев, Ясен Деянов Владимиров, Камелия Георгиева Цоклинова.

В медиите изтече сигнал, за който се твърди, че е до прокуратурата, изпратен от  Васил Божков:

„ДО: СОФИЙСКА ГРАДСКА ПРОКУРАТУРА

ДО: СОФИЙСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

ДО: СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

ДО: ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО: МЕДИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

На вниманието на прокуратурата и независимите медии в Република България:

През последните 5 години през фирмите: ДЕВРЕАЛМ ЕООД с ЕИК: 203726570 (с придобит наскоро мажоритарен дял от ЕФБЕТ), фирма АТОМ ДЕВ ЕООД с ЕИК: 202758387 (партньор на ЕФБЕТ), фирма УИНЪР ГЕЙМС ООД с ЕИК: 202680682 (преобразувана наскоро в обща фирма с ЕФБЕТ) и през приближени им над 100 фирми фантоми:

Са фактурирани милиони левове, под формата на реално неизвършени услуги, с цел кражба на ДДС, неправомерно укриване на печалба в посочените фирми и спестяване на съответните данъци към държавата;

Са усвоени незаконно милиони левове от Европроекти;

Реклама

Е оказван натиск върху програмисти от съответните фирми, да лъжесвидетелстват при проверки от инспектори на агенция на труда и други органи на реда;

Са назначавани десетки лица, само на хартия, с цел усвояване на евросредства по различни проекти.

Схема 1: получаване на евросубсидия, последващо назначаване на лица, на които се внасят официално осигуровките по банков път, но заплатите се изплащат частично на ръка на служителя. Останалата част от парите давани „на ръка“ са отивали в нечий партиен джоб – #ЧИЙ?

Схема 2: програмисти от въпросните фирми са назначавани на почасови договори към фирми фантоми, често без тяхно знание и съгласие, с цел спестяване заплащане на осигуровки към държавата. Съответните лица са назначавани във фирми изпълняващи европроекти без тяхно знание);

Част от организаторите на тази ОПГ са управителите на съответните фирми – Константин Иванов Динев и Христо Владимиров Пенчев;

Те присъстват (случайно?) и в съвета на директорите на наскоро създадената съвместно с ЕФБЕТ фирма „Дъ Бетър Платформ“ АД (Със съвет на директорите: Митко Цветанов Тодоров, Боян Стефанов Найденов, Цветомир Стефанов Найденов, Константин Иванов Динев, Христо Владимиров Пенчев, Ясен Деянов Владимиров, Камелия Георгиева Цоклинова), ЕИК: 205868554 с капитал от 1 млн. лева. Фирмата е с правоприемник фирма УИНЪР ГЕЙМС ООД, участник в голяма част от въпросните данъчните злоупотреби.

Моля да бъде извършена щателна данъчна проверка на този кръг от фирми и тази ОПГ, разбира се спазвайки всички презумпции за невинност на горепосочените лица.

Моля проверката да установи освен наличие на данъчни злоупотреби в особено големи размери, за какъв на брой фирми е водено тристранно счетоводство и какво този обръч от фирми е произвел като продукти срещу получените пари от еврофондове за последните 5 години?

Тази Организирана Престъпна Група, под чадър на НАП и Прокуратурата ли е в момента?

Този чадър заради развитието на дигиталните хазартни продукти на ЕФБЕТ от страна на горепосочените лица, и завземането на дигиталният хазарт, след отстраняването ми от България ли е?

Прокуратурата и другите компетентни органи на държавата, ще продължат ли да си затварят очите, тъй като лицата са под покровителството на ЕФБЕТ и братя Найденови или ще си свършат работата?

В Република България, знаковите арести с фанфари и публичност само за неудобни на властта лица ли са запазени?

След установяването на верността на изнесените от мен факти, група програмисти (бивши и настоящи служители на съответните фирми) са готови да предадат допълнителни веществени доказателства и да свидетелстват пред съответните органи, както за оказвания върху тях натиск, така и за порочните данъчни схеми във фирмите.

Към момента – тези лица се страхуват да се свържат директно с прокуратурата, тъй като нямат доверие в безпристрастността ѝ и се страхуват за живота си от въпросната ОПГ, явно ползваща се с протекции на държавата.

Васил Крумов Божков“

Както е известно, Цветомир Найденов не излиза от проправителствените телевизии и не спира да ръси главозамайващи скоропоговорки за Божков като свидетел на прокуратурата. Междувременно залага във фирмата си хора от ГЕРБ, изключително близки до лицето Бойко Методиев Борисов.

Жената на ГЕРБ депутата Лъчезар Иванов участва още в следните фирми:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.