Цветанов: Борисов сам призна, че записът за Караянчева е истински. Правя нова партия

0 2 484

„Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа. Думите, които премиерът каза на пресконференцията когато целуна Караянчева за мен са признание, че записът е истински. Ще направя политически проект на съвсем нова основа. През септември ще бъде проведен Инициативния комитет. В момента търсим името на партията. Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ от неопитност.“ Това обяви Цветан Цветанов, основател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов до миналата година. „Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов бе човек на Борисов. Отстраняването му е интересен момент. За него се говореше отдавна, но сега е намерен повод“, заяви още Цветанов, който намекна за промяна на баланса на силите в сектора за сигурност.

Партията на Цветанов ще участва на парламентарните избори догодина.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи конкретни имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Той даде пример с депутите Тома Биков, Спас Гърневски, както и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов.

Смятам, че Харизанов е човекът, който е заложен да бъде двигател на ГЕРБ„, обясни Цветанов. По негови думи това са хора, които целят единствено да имат политическа реализиция на гърба на честните симпатизанти.

Бившият втори в управляващата партия изрази още съжаление, че хората до Борисов са принизени до фон. Той даде пример с брифинга в партийната централа на ГЕРБ, когато Борисов даде обяснения за записа с неговия глас и снимките от спалнята му, а депутати и членове на кабинета стояха прави зад гърба му. „Тези хора нямаха това излъчване преди 14 години. Нямаха тази енергия, която имаха преди време. Много ми е болно, че тези хора се превърнаха в един фон„, коментира Цветанов.

Той категорично отрече да е автор на въпросните снимки, на които се вижда, че Борисов спи с пистолет до леглото. Как смятате, дали имам достъп до спалнята? В спалнята вкъщи влизаме само аз, съпругата ми и децата“, аргумнетира се Цветанов, като изтъкна, че за него „записите и снимките са отвратително нещо, което показва каква е политическата култура“. „Днес е много по трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ. Води се междуличностна битка, но не и политика„, посочи Цветанов.

Около Борисов има десетина души, които му изкривяват действителността, ГЕРБ върви надолу, заяви Цветан Цветанов.

Реклама

Бившият втори в ГЕРБ  се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект. Пред БиТиВи той каза, че отношенията му с премиера били „никакви“. Поздравили се за Цветница за именния ден на Цветанов. Върнал жеста на премиера за рождения му ден, но Бойко Борисов не му вдигнал. В ГЕРБ отсъствало това, което било в началото – енергия и доверие.

Цветанов заяви, че не съхранява компрометиращи записи на Борисов.

Непоследователност и хаос вижда Цветанов в управлението. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него.

Той е против и закона за МВР за създаване на паралелно НСО. Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация. Болка изпитвал Цветан Цветанов към случващото се в ГЕРБ.

Цветанов разкритикува правителството, че няма съпричастност към евроатлантическия път. Той попита дали 90% от обема на газта, която ще минава по Турски поток, е резервиран от руската държавна компания „Газпром“ и как това ще изпълни европейските директиви за реална дизерфикация. Според Цветанов има над 100 неизчистени въпроса и около строителството на АЕЦ „Белене.

България отсъствала от стратегическите дебати на международната сцена, според него. Всичко било съсредоточено към личните рейтинги. Той получил сериозна подкрепа за напускането на ГЕРБ.

Източници: бТВ, „Сега“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.