Безочие: Държавен „Мерцедес” още вози Цецка Цачева, макар че вече е никоя

1 7 634

Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева продължава да ползва „Мерцедес” на Националната служба за охрана, съобщи бившият шеф на службата ген. Димитър Владимиров. Това става след позорното ѝ изгонване от властта и от всички постове в управляващата ГЕРБ.


От ГЕРБ потвърдиха факта и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш председател на парламента. Според закона за НСО бившите председатели на Народното събрание и бившите премиери имат право на „специализиран транспорт” до 4 години след освобождаването им от длъжност”.

Реклама


Бившите президент получват и транспорт и охрана доживотно. От това си право са се възползвали Михаил Миков и Димитър Главчев, който беше председател след Цачева до ноември 2017 г. Самата Цачева има право на транспорт от НСО до 25 януари 2021 г.


Цецка Цачева подаде оставката си като правосъден министър преди година. Тя буквално бе изгонена от властта и оттогава не се чува, няма никакви обществени задължения, за да ползва държавна охрана и кола на НСО, възмущават се политици, пише „Уикенд“.

1 Коментар
  1. о.р. кандидат помощник заместник приватдоцентМекопишкоф казва

    Цачева, те е ли е срам ма ? Хем крадеш, хем си тъп п-а от село Драгана. А НСО да мести меризливия ти задник. Засрами са ма, крадло !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.