Румен Радев буквално разкости Бойко Борисов: Министър-председателят ни създава имидж на мутренска държава

3 4 769

Президентът Румен Радев буквално разкости Бойко Борисов с репликата, че министър-председателят създава на България имидж на мутренска държава.

Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход независимо от социално и обществено положение. Което наистина гали ухото. Но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилагат абсолютно селективен подход и двойни стандарти – и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното хвърляне в публичното пространство и по отношение на тяхното криене. По този начин се създава недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да цари справедливост“. Това каза президентът Румен Радев при пристигането си на старините в първопрестолна Плиска, цитиран от БНР.

По неговите думи властта крачи към пропастта. „Защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът“, посочи държавният глава.

Реклама

Той подчерта, че в България има пробив на сигурността в управлението на държавата в лицето на министър-председателя. Румен Радев отбеляза, че по този начин върху страната ни се лепва едно позорно петно. „Такъв имидж ни представя като мутренска държава и срива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, подчерта президентът Радев.

Днес той посети Нови пазар, а после участва в празненствата за Деня на Каспичан. Те ще се проведат в Голямата базилика край Плиска и в Двора на кирилицата в първата ни столица, където ще бъде открит бюст-паметник на Захарий Стоянов. От 18:00 ч. почетен караул ще посрещне президента на площад „Възраждане“ в Каспичан. Там ще бъде и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който ще отслужи тържествен молебен.

В съботния ден Румен Радев ще гостува в шуменското село Мадара, където ще разгледа едноименния археологически резерват.

При посрещането си в старопрестолна Плиска президентът каза: „Това е свято място за всички нас, оттук започва България. Плиска е символ на величието на българската държава и нашата духовна мощ. Затова от уважение към нашите предци, аз мисля, че трябва да влагаме повече разум, просветеност и отговорност. Историята, която виждаме тук, ни задължава“.

3 Коментара
 1. Емил Станоев казва

  Всичко казано от Президента е Истина.

 2. намръщенЪ казва

  Млъквай, бе, ПЛУЖЕК! Ти си обида за президентската институция, руска подлого

  1. Krasimirko казва

   Я млъкни свиня американска какво търсиш в България изрод

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.