Бивш началник в НСО пред Narod.bg: Снимките на голия Бойко поръчани от Котараците, струват 100 000 лева?

0 25 349

Нова и изключително любопитна версия за скандала със снимките на голия Бойко Борисов от спалнята, на които виждаме милиони в евро по 500, златни кюлчета, 21-годишно уиски „Чивъс Роял” и пистолет върху нощното шкафче разви бивш началник на Националната служба за охрана (НСО) ексклузивно пред Narod.bg.

Бойко „нанка“ – цената на снимките – около 100 000 лева

Според нашия източник, който в момента продължава да е в охранителния бизнес, макари и извън НСО, тежкият компромат, който показа истинското лице на българския премиер, може да е поръчан от печално известния олигархически кръг на Котараците.

Зад прозвището се крият подсъдимият милионер Людмил Стойков и перничаните Иван Асенов и Богомил Гьорев. Те са първи братовчеди и от години строят ударно в София и по морето. Най-лъскавият обект на бизнесмените е комплексът „Емералд” в Равда. Там са инвестирани над 50 милиона евро в периода 2003-2005 г.

Тузарският комплекс бе открит помпозно през 2005 г., а сред честите гости на огромния СПА комплекс е както тогавашният държавен глава Георги Първанов, така и главният секретар на МВР по онова време Бойко Борисов. Самият Бойко неведнъж е обяснявал, че обича да ходи на море в Равда, където от години се знае с рибарите.

Всъщност въпросният кръг е измислен от пернишкия олигарх Людмил Стойков. Казват, че когато от ОЛАФ уличават туристическия бос и бивш шеф на предприятието „Стомана” Перник в източване на 7,5 милиона евро по САПАРД, той прехвърля голяма част от бизнеса на приятелския си кръг – Богомил Гьорев и Иван Асенов.

Причината е прозаична – не е удобно за пред Европа разследван за милиони евро злоупотреби бизнесмен да продължава да върти солиден строителен и туристически консорциум.

Как обаче Богомил Гьорев, Иван Асенов и още няколко милионери от обкръжението им успяха да се вклинят в приятелския кръг на Бойко Борисов?

Реклама

По този въпрос съществуват известни противоречия, но най-популярните версии са две.

Според първата пернишките баровци се сближават с Бойко благодарение на Чавдар Чернев – бивш шеф на Второ районно управление на МВР и началник на полицията в София. Чавдар Чернев ръководи кръга „Банкя” и е сочен за един от хората, на които Георги Първанов, а и Бойко Борисов имат най-голямо доверие. В първите години на демокрацията (1991-1992) именно Чавдар Чернев помага на управляваната от Борисов федерация по карате да се сдобие със статута „гражданска спортна федерация” и да започне да усвоява пари от Спортния тотализатор. Чернев бе в приятелски отношения и с Младен Михалев – Маджо, но към днешна дата двамата са в по-обтегнати отношения заради конфликта между бившия полицейски началник с някогашните му приятели Любен Гоцев и Виктор Вълков.

Александър Сталийски доскоро бе личният „котарак“ на Бойко Борисов

Според втората приятелската връзка между Бойко и Котараците е с много по-опростен сюжет. Сашо Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски, който беше много близък до Бойко, запознал премиера с Котараците от Перник.

„Сталийски запозна Гьорев и Асенов при Бойко на масата за игра на карти. Компанията се събира в ресторанта на Сашо в „Дианабад”, където не се допускат случайни клиенти. Там често могат да бъдат видени и Людмил Стойков, и Марио Николов, че и Феодор Феодоров – Федката. Във въпросната компания попадат и някои от собствениците на заведението „Син Сити”, разкри пред в. „Галерия” запознат с тайните на пернишките Котараци.

Източникът на Narod.bg потвърди сюжета, като подчерта, че от няколко години Котараците не са любимци на премиера-слънце и са отрязани от големите обществени поръчки в строителството, чрез които се източва бюджетът на София.

Затова и дошло отмъщението – перничани изпратили на Бойко Борисов жена с лек нрав, чиято най-важна задача била не да зарадва премиера с телесните си дадености, а да опита да го заснеме в компрометираща ситуация.

„Тази версия е доста правдоподобна – не претендирам, че знам всичко, но мога да кажа, че такава „услуга” – да снимаш голия Бойко с шкафче, пълно в евро, струва между 50 и 100 хиляди лева. Предвид бруталните кадри съм склонен да вярвам, че цената на снимките гравитира в горната граница”, отсече информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.