Шеф на Covid-19 отделение поразя правителство: Маските трябва да се раздават безплатно! Мръсни по джобовете на хората са опасни за здравето!

0 9 825

Гневен лекар от София разкритикува остро мерките на правителството и Националния оперативен щаб (НОЩ) спрямо разпространението на коронавируса. Според д-р Бруск Халил, завеждащ отделението във Втора градска болница, предпазните средства като маските и ръкавиците, трябва да се раздават безплатно на хората при влизане във всеки магазин или учреждение.

По думите му поради солената си цена много българи ходят дълго време една и съща маска в джоба, което представлява директна опасност за здравето им. В този дух той призова правителството да осигури на народа безплатни предпазни средства, които хората често да се подменят, предаде БНР.

Естествено, критиката към управляващите предвидливо не беше качена в сайта на Българското национално радио, което е пряко зависимо от бюджета, отпускан от правителството, показа проверката на Narod.bg

Реклама

„Двама души са приети днес в Covid-отделението във Втора градска болница в София. Единият пациент е на 72 години, другият на 58 години. И двамата са в средно тежко състояние“, съобщи пред БНР д-р Бруск Халил.

От началото на извънредната ситуация досега през отделението са минали 49 души, като смъртни случаи не са регистрирани. На ден за PCR тестове минават по над 40 души.

В предаването „12+3“ д-р Халил допълни: „Вирусът намалява агресивността си… Вирусът е неопределим, различен от всички, които досега знаем. Никой няма точния отговор, защото това, което учим е едно, а на практика е друго… Не може 100% да изчезне, ще имаме единични случаи“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.