Планът на Радев: Президентът дава записа на Бойко за анализ в лаборатория на НАТО?

2 9 378

Румен Радев отново показа, че е извън мафиотските игри на властта, след като поиска независима експертиза на последния запис с гласа на Бойко Борисов.

Според информация на Narod.bg лаборатория на НАТО може да поеме техническата експертиза на записи, за да се установи самоличността на човека, който казва „тъпа кърджалийска пу*ка” по адрес на шефката на парламента Цвета Караянчева, „сега ше прибЕрем 100-200 къщи за гости” и разпорежда Комисията за финансов надзор на удари фирмата „Еврохолд”.

Румен Радев има добри контакти във военния съюз в качеството си на бивш командир на Военновъздушните сили, върховен главнокомандващ на Българската армия и завършил с пълно отличие най-елитната школа за пилоти в САЩ.

„Аз мисля, че в България дали някой е виновен решава съдът. Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда. Но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът”, отсече държавният глава.

Ясно е на всички кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера, и разбира се за съжаление прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пиар на министър-председателя, добави Радев.

Реклама

„Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона“, каза президентът. Според него, всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона.

„Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое e висок обществен интерес и кое не. Навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет. Да речем работата на НОЩ и на правителството за преодоляване на кризата с COVID-19“, обясни Румен Радев. По думите му, по тревожното е, че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии. Това е пагубно, заяви той. „Затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който запис главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя“, заяви държавният глава.

Той каза, че българите се нуждаят отчайващо от справедливост, а България се нуждае спешно от изчистване на това омерзително петно в момента по всички чужди медии. „Само с истината може да бъде изчистено това и това няма как да стане със селективен подход по казусите, с двойни стандарти, няма да стане с шумно преследване на неудобните, а прикриване на правителството“, каза Радев.

Колкото до това дали вярва на Пламен Узунов, президентът каза, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация. „Ние очакваме тази справедливост да бъде възстановена с подхващане на истинските случаи, там където търговията с влияние е материализирана в огромни размери и то от обществени средства, където „свинските черва“ водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, с хазарт, с ниско качество на строителство. Затова трябва ние да отстояваме като общество законността и принципите на правовата държава. Днес това зависи от българите и от независимия български съд“, заяви Румен Радев.

Той заяви, че в неговия екип има стабилност. „Защото хората работят по ясни цели и те са изцяло в обществен интерес“, категоричен е президентът.

2 Коментара
  1. блвскш казва

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.