Първо в Narod.bg: Бойко дърпал ушите на Кошлуков да свали „Вяра и общество“ от екран?!

0 2 576

СЕМ започна да нищи скандала около сваленото от екран предаване „Вяра и общество“. Шефът на БНТ Емил Кошлуков обвини продуцента и водещ  Горан Благоев във всички смъртни грехове, видя Narod.bg.

Директорът на телевизията майка, казва пред Съвета за електронни медии, че „в предаването има злобни, клеветнически, дискредитиращи коментари и анализи, окачествявания на църковни водачи. От последния брой има такива и по отношение на държавни лица, на министър-председателя  Бойко Борисов“.

И хоп-точно след последния брой, където е намесено името на Бойко Борисов, предаването отиде в небитието. Дали послушният Кошлуков е проявил самоинициатива, пазейки си задника, или самият Бойко му е издърпал ушите? Можем  само да гадаем.

„Е, да, със сигурност е имало пропуски, далавери, манипулации от страна на продуцента Горан Благоев, но защо точно след последното предаване то е свалено от ефир. Нима преди това никой не е забелязал какво се случва на екрана от години?“, шушукат в БНТ.

Очаквайте само в  Narod.bg  коментара по темата и на Горан Благоев.

Реклама

А иначе ето официалната хроника, която се разпространява в услужливите медии.

Скандални разкрития за сваленото предаване „Вяра и общество“ направи шефът на БНТ Емил Кошлуков пред СЕМ. „Проверката, която правим, показва серия от нарушения на вътрешните правилници, мисията, етичните стандарти и професионалната журналистика“, заяви генералният директор.

„Открихме тенденциозно подбирани теми и гости. Нарушени са продуцентски правила и чисто етични стандарти. Например нашият колега Горан Благоев – водещ и продуцент на предаването, е сключил договори със свои роднини, включително със своята съпруга. Гости, които са представени като обективни, всъщност са получавали заплащане под формата на консултантски договори. Обясни още Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии.

Регулаторът включи в дневния си ред на заседанието днес изслушване на шефа на обществената медия по повод писма и сигнали, получени след последното предаване на „Вяра и общество“.

„От много години Българската православна църква не присъства в него.  То си позволява злобни, клеветнически, дискредитиращи коментари и анализи, окачествявания на църковни водачи. От последния брой има такива и по отношение на държавни лица, на министър-председателя  Бойко Борисов. Предаването неведнъж представя като коментатори хора, които не са православни, извън православната църква са, така като е дефинирано в Закона за вероизповеданията. Поредица от неща, които наистина поставят под съмнение дали това не е целенасочена политика на предаването“, каза Кошлуков пред СЕМ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.