Миролюба Бенатова за ада „Пирогов”: Пациент със сепсис, но записан с Covid-19, искал да се хвърли от балкона – в стаята имал тенджера с фекалии (ВИДЕО)

0 7 487

Миролюба Бенатова разказа брутална случка от ада „Пирогов”, която тенденциозно се прикрива от медиите. Пациент със сепсис, но умишлено записан като заразен с коронавирус, бил принуден да живее в кошмарни условия в спешния институт, като вместо тоалетна в стаята му имало тенджера с фекалии.

Ето какво написа журналистката във фейсбук:

Втора седмица чакам отговор от „Пирогов“, на официално запитване, свързано със сигнал за пациент, починал следствие на сепсис, записан като бройка в статистиката за коронавирус.

Сигналът обаче не е за това, а за хигиената в болницата. Приживе 77-годишният Валентин Николов казал на близките си, че в стаята, в която е настанен след операцията, няма тоалетна. Имало бутафорна тоалетна чиния, а вътре – тенджера с фекалии.

Човекът бил заключен и никой не отговарял на повикванията му. Казал на съпругата си, че ще се хвърли от балкона. Толкова зле се чувствал.

Реклама

На другия ден го оперирали повторно, защото имало проблем след първата операция. После го затворили в изолираното отделение, защото междувременно му открили ковид.

Накрая си тръгнал в ковчег. Близките му нямат претенции за качеството на двете операции. Сигнализираха за тенджерата и нехуманното отношение. От „Пирогов“ никой не намира мъжество да застане и да каже вярно ли е това и поне да се извини на близките.

Репортаж с тях излъчихме в предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

Asen Baltov, очаквам отговор и събеседник. Мълчаливият отказ е неуважение към близките на пациентите, оставете ни нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.