СЕНЗАЦИЯ! Читател на Narod.bg: Миловидната на пръв поглед Деница Сачева е истинска хиена, щом става въпрос за пари (Разказ от първо лице и шокиращи подробности за политическата кариера на министърката от Добрич)

0 5 646

Миловидната на пръв поглед, с визия на доячка в съветски колхоз, Деница Сачева, никак не е света вода ненапита. Това твърди в писмо до Narod.bg наш читател. Той разказва, че някъде през 2013 година, сегашната социална министърка е била собственик на агенция, която развива дейност в областта на пиара и медиите.

„Наш общ познат ни запозна. На първата среща, която беше в едно от кафетата на ЦУМ, тогава вече преустроен в скъпарски търговски център, ми направи впечатление, че Сачева има доста висок стандарт на живот  за представите на средно статистическия българин. Беше издокарана с маркови парцалки, обувки, чанта, поне за няколко хилядарки над 10. Та молбата ми към нея беше, ако е възможно, тя да ми помогне с контактите си и да ме  свърже с няколко от централните печатни медии, където да публикуват текстове за мои клиенти. Не мога да ви опиша какво беше изумлението ми, когато Сачева ми заяви, че това удоволствие ще ми струва по 1500 лева за контакт! 4 медии- 6 бона. Това бяха страшно много пари за онези години, не че сега са малко. Та това беше първата ми и последна среща с тази нахакана мацка, която днес гради имидж на светица. Тогава си дадох сметка, че зад този син, невинен поглед се крие истинска хиена, особено щом става въпрос за пари. Сега всеки път щом я видя по телевизията се сещам за този случай, който реших да споделя с вашата медия“, пише нашият читател.

От Narod.bg  се разровихме в мрежата и се натъкнахме на доста пикантни подробности от кариерата на напористата Деница, които могат да допълнят разказа.

На 26 години Деница Сачева става началник на кабинет на министър! Безпартийно каца от партия на партия. Човек е на Демократическия институт на САЩ.

В официалната биография четем, че е родена през 1973 г. в Добрич. Тя бързо се оправя в София – при правителството на СДС е началник на кабинета на здравния министър Илко Семерджиев. Заема длъжността година и половина. Но това не е първата работа на по това време  26-годишната Деница.

Преди това е вършила туй-онуй в социалното министерство и НЗОК.

Младата Деница влиза в съвета на директорите на МБАЛ – Хасково. Не като каква да е, а като председател. Трупа стаж и като ръководител на Балнеологичен център „Камена” – Велинград. Публична тайна е, че целият си възход младата жена дължи на един по-възрастен мъж  – Илко Семерджиев.

След падането на СДС от власт Сачева се посвещава на това, на което и повечето хора след отбиването от държавната ясла – маркетинг и пиар.

Реклама

Именно това са сферите, в които най-пълноценно се реализират натрупаните „комуникационни“ и други качества. Сачева пътува по света, дообразова се в университети. Поради кратката си, но съдържателна управленска биография, е и „утвърден здравен специалист”.

Дълги години тя се труди в областта на пиара и социалната сфера, на ръба между частния бизнес и неправителствените организации. Безценният административен стаж е от полза, забелязват я още по-големи администрации – Европейската комисия, Световната банка, ООН… Сачева работи с фондации, институти, наши и международни асоциации, оглавява ги, консултира… Помага на бежанци, роми… Неусетно се оказва здраво забъркана с международния и роден НПО сектор. Реализира ли се нейде социален проект,  тя е там.

Не остава назад и политическата кариера.

След сгромолясването на СДС се навърта край ДСБ. През 2013 г. се кандидатира за депутат от партията на Костов. Води листата в Хасково. Колко добър спомен е оставила като бордовак на хасковската болница, проличава от резултата – листата на ДСБ печели едва 1600 гласа, равни на 1.3% (почти три пъти под националния резултат).

Година по-късно Сачева пак води листата в Хасково, но вече на друга формация – „Десните”. Гласовете са 270, или… 25 пъти под националния резултат.

След подадената оставка на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин и смяната на политическия кабинет с новия министър – Зорница Русинова, Деница Сачева става заместник-министър за периода май 2016 г. – януари 2017 г.

От 2017 г. до края на 2019 г. тя е заместник-министър на образованието и науката с министър Красимир Вълчев. В Министерството (МОН) нейна ресорна дирекция е „Приобщаващо образование“, чиято отговорност е насърчване и помощ на децата със специални образователни потребности, със заложби, както и деца от социално слаби семейства.

От Декември 2019 г. Деница Сачева е министър на труда и социалната политика.

Във визитката си Сачева има и още една любопитна подробност – „представител на Националния демократически институт на САЩ”. Това е една съвсем не неправителствена организация, функционираща под крилото на американската Демократическа партия. Човек на института бе и вече бившият външен министър Даниел Митов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.