Братът на Весела Лечева строи апартаменти за милионери (Най-евтиният имот в нова сграда струва 1.353 милион лв.)

0 22 687

Какво е общото между жерава и луксозното строителство за милиони? Това е Даниел Лечев, брат на зам.- председателя на парламентарната група на БСП Весела Лечева. Даниел Лечев вдъхновен от величествената птица, построи Мarvell Нouse, в която най-евтиният апартамент струва 691 000 евро или 1.353 милиона лева.

В Официалният сайт на луксозния комплекс Мarvell Нouse пише:

„Красотата и благородното поведение на жерава отдавна са го превърнали в почитан символ в много и различни култури. В една от най-известните легенди се разказва как жеравите по поречието на река Нил са се пазили нощем от неканени гости. Докато цялото ято спи, винаги на пост остава един от тях, държащ камък в сгънатия си крак.  Ако започне да заспива, камъкът пада и птицата се буди. Именно тази легенда е причина за огромното количество аристократични европейски родове да имат в гербовете си жерав държащ камък. В хералдиката  той е символ за всеотдайност, грижа, защита на общия дом и близките. Вдъхновени от тази величествена птица, ние създадохме Мarvell Нouse – мястото което поражда чувство за сигурност, спокойствие и уют. Мястото където всеки се чувства като част от сплотена общност, изповядваща общи ценности и общи цели“.

8- етажната сграда, която ще обединява съмишленици има само 16 апартамента и предлага щедро разпределение на площите. Впечатляваща е  конструктивната височина на помещенията – (4 м за партерния етаж и по 3,55 за всеки следващ) в жилищната част и всичко това зад фасада от естествен камък с уникални авторски мотиви, парапети от лят алуминий с гаранция за дълъг живот и функционалност.

Реклама

 Въпреки че сградата се намира на оживен булевард близо до Южния парк в столицата, бъдещите обитатели ще се наслаждават на тишина и спокойствие, защото има шумоизолация от три сантиметра каменна вата и мембрана против ударен шум на пода.

 Колко ще струва този лукс?

Най-малкият апартамент е 240 квадратни метра. Освен това сумата е различна за различните етажи- на ниските нива цената на квадратния метър върви по 2400 евро без ДДС, показа проверка на „Галерия“. С качването на етажите се качва и цената. Строител е   компанията Сити Хоум Парк ЕООД, чийто собственик е Даниел Лечев.

Братът на Червената депутатка и бивша кандидат-кметица на Велико Търново е оплетен в различни бизнес отношения, както със сестра си така и с племенника си Мартин Велев, а интересите му се простират от строителство, през бързи кредити до търговия с недвижими имоти, обработване на земеделска земя, хотелиерство, организиране на хазартни игри. В качеството си на управител на Сити Хоум Парк ЕООД, Лечев е построил още няколко луксозни сгради, в  които цените са направо ниски – средно около 1400 , 1500 евро на квадрат.

Братът на Весела Лечева е основният наследник на хазартния и хотелиерския бизнес на Манол Велев и през годините името му няколко пъти без замесено в скандали. Съпругът на Весела Лечева бе прострелян пред офиса си на 18 юли 2007 година вече почти 13 години той се намира в състояние на кома, а Весела Лечева живее с друг мъж –  бившия шеф на НОИ  Сотир Ушев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.