Престъпления за затвор: Бойко иска да „прибЕре” 100-200 къщи за гости, Narod.bg пита докога ще търпим разбойниците от ГЕРБ?

0 3 093

Бруталният телефонен разговор на премиера Бойко Борисов с анонимен засега събеседник съдържа данни за престъпления, които в държава от Европейския съюз се наказват със затвор!

Пример е самоуверената реплика на говорещия доста провлачено след употреба на алкохол и/или забранени субстанции Бойко, че „сега ще видиш как ще прибЕреме 100-200 къщи за гости”.

Докога ще търпим министър-председател с поведение на треторазрядна мутра, попита ексклузивно пред Narod.bg депутат от вътрешната опозиция в ГЕРБ, потресен от изтеклия в интернет запис.

„Разговорът е абсолютно автентичен, всички в ГЕРБ, а и извън партията, сме наясно с това. Както и да въртят Бойко и хунтата му, има хора в управляващата партия, които държим на морала.

Ще се направят постъпки за експертиза в независима лаборатория извън България и истината ще лъсне. Поведението на нашия лидер води право към затвора, да не говорим, че няма и капка мъжество да говори по този начин за Цвета Караянчева, която освен наш депутат, е и шеф на парламента”, коментира източникът на Narod.bg.

Повод за гнева му е репликата „проста кърджалийска пу*тка” по адрес на Караянчева заради нейната забрана да се гласува против арменския геноцид през 1915-1917 година. Според Бойко шефката на парламента не може да прави разлика между масово изтребление и геноцид. Скандалният разговор е записан на 24 април 2019-а.

Факт е, че преди аудиозаписът да премине през техническа експертиза, неговата достоверност не може да бъде потвърдена официално, но и е факт, че никой не е и отрекъл неговата автентичност.

Една от основните теми да словоблудството в стил „махленски простак” са проверките, които властите правят в къщите за гости, след като се разбра, че зам.-министърът на икономиката по това време – Александър Манолев, е построил с евросредства къща, която е декларирал като за гости, но я ползва за лични нужди.

От тази част се разбира, че премиерът е предварително информиран, че Манолев ще бъде обвинен от прокуратурата. Той говори за среща сутринта с „Влади Горанов беха, Сотир, Гешев, по телефона и се смеят.“ От обяснението не става ясно дали пред тях говори по телефона или те присъстват на разговора на 24 април 2019, сряда. Преди време Бойко обаче презна, че всяка сряда събира главният прокурор и службите на оперативка при него.

Реклама

Именно тук Борисов изтърсва самодоволно, че „ще прибЕре 100-200 къщи за гости”.

„Това е признание за готвено присвояване в особено големи размери. Повечето уж „къщи за гости” струват между 500 000 и 1 милион лева! Време тотална чистка в ГЕРБ, като се почне от най-високото място, защото не мога повече да се срамувам, че съм депутат от най-крадливата партия”, коментира покрусеният източник на Narod.bg.

На 25 април 2019 г. на Александър Манолев беше повдигнато обвинение за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. От казаното в записа се разбира, че целта е да се удари и кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева, която по онова време атакува често премиера, включително и с разпространението на твърдението, че е купил къща в Барселона за „Мис Бикини” Борислава Йовчева, от която има дъщеря.

От записа се разбира още, че според Борисов свекърът на Йончева също злоупотребявал с евросредства за изграждането на къща за гости, която ползва като лична.

„Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште“, казва нещото, което имаме като премиер.

„Сега съм пратИл полицията, ако се окаже, че и там като при Манолев не са ходили гости… Изведнъж си разследваща журналистка, ама свекър ти не го разследваш“, се чува на записа.

На 23 април в близкия до премиера жълто-кафяв сайт „Пик“ е публикувано разкритието, че свекърът на Йончева също има къщи за гости.

Пред „Дневник“ късно в петък вечер Елена Йончева коментира, че записът е изключително притеснителен и обмисля да се обърне към европейски независими експерти и към други органи, които да изследват автентичността и съдържанието му.

Чуйте още веднъж лексиката и намеренията на преимера на държава от Европейския съюз:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.