Само в Narod.bg: Вижте кой е най-близкият лакей до Бойко – осъденият на 2 г. затвор за рекет Жоро Тръбата крие часовник за 30 000 евро (ЧАСТ ВТОРА)

5 11 155

Един от най-доверените лакеи на Бойко Борисов през последните няколко години се оказа с дебело криминално досие и присъда за рекет. Съвсем в духа на СИК, към която премиерът питае отколешна любов, негова сянка напоследък е злощастният бивш шеф в „Напоителни системи” Георги Харизанов.

Именно покрай разпродаването за скрап на стотици тонове тръби и друга инфраструктура на държавното предприятие изживяващият се в момента като политолог Харизанов и шеф та ТВ „Европа” се сдоби с прякора Жоро Тръбата. Narod.bg ще публикува разследване за престъпленията на поредния сервилен хитрец, намърдал се в орбитата на премиера-слънце и поради това останал извън погледа на Темида. Документът ни бе предоставен от прокурор, бесен на ГЕРБ за прикриването на разбойническите изцепки на гравитиращите около шайката на Бойко.

Вижте втората част на криминалната биография на най-доверения човек до властта, изводите оставяме на вас:

Криминалната биография на Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер, пише в документа, видя Narod.bg.

Осъден е условно на лишаване от свобода за две години с три години изпитателен срок и глоба от 1000 лева. Присъдата срещу Жоро Тръбата е за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийския районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 г., показа проверката на Narod.bg.

Хитрецът обаче през 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест”. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи” ЕАД.

Жоро Тръбата обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена (ще ви разкажем случката в отделен текст, б.ред.) и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строителното дружество „Стоа” на арх. Дамян Стоянов, за което вече ви информирахме в първата част на разследването. Тогава Харизанов все още е в изпитателен срок на условната присъда за рекет.

Реклама

Парвенюто от ГЕРБ се замогнал дотолкова, че притежава швейцарски часовник „Корум“ за 29 000 евро, какъвто има и футболната звезда на „Реал Мадрид“ Кристиано Роналдо.

„Часовникът струва 200 евро и е подарък от съпругата ми, ако искате, ще ви го подаря на вас“, яростно отрече Харизанов.

Нямам часовник за 29 000 евро, но е нормално да искам

Нямам часовник за 29 000 евро, но е нормално да искам, заяви във вихъра на скандала отстраненият шеф на „Напоителни системи“. Жоро Тръбата обясни, че има общо три часовника, единият от които наподобява скъпия модел, който бе тиражиран от медиите. При поява си в студиото на предаването той беше заложил на аксесоар за 200 евро, подарен от съпругата му. Детайлната си модна дисекция, която му беше приложена от медиите по онова време Тръбата определи като „безобразие.“

Калинката на Бойко се заинати и че няма мотор „Сузуки“ за 20 000 евро.

Все пак, спипан натясно, Жоро Тръбата бе принуден да признае, че е излъгал, че има висше образование, защото работел „адски много” и не смятал, че дипломата му е нужна. Лакеят на Бойко бил сбъркал, като казал, че учил през 1998 г. в Датския колеж, тогава всъщност бил полувисшият институт по маркетинг, търговия и мениджмънт. Не се е дипломирал, но това не му пречи да се бута по върховете на администрацията и дори в момента е шеф на герберската телевизия „Европа”.

Още по темата:

5 Коментара
  1. Владимир казва

    Бог с нас!

  2. […] Само в Narod.bg: Вижте кой е най-близкият лакей до Бойко – о…Само в Narod.bg: Вижте кой е най-близкият лакей до Бойко – осъденият за рекет Георги Харизанов – Жоро Тръбата (ЧАСТ ПЪРВА) Бойко БорисовГеорги ХаризановЖоро Тръбатанародприсъдаслави трифоновсъд 0 0 Споделете Facebook admin Подобни публикации Още от автора Днес […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.