Разкритие на Narod.bg : Двама заразени с Covid-19 в ДФ „Земеделие”! ПАНИКА сред служителите, Васил Грудев не иска да затвори фонда

0 1 148

Двама служители на Държавен фонд „Земеделие” са заразени с коронавирус. Това обясниха от пресслужбата на институцията в нарочно писмо след въпрос на Narod.bg. Според наш източник служителите във фонда са в паника от опасността да пипнат Covid-19.

Според пиарите на фонда носителите на Covid-19 са в клоновете в Кюстендил и София. Източник на Narod.bg от ДФЗ „Земеделие” обаче алармира, че коронавирус е пипнал самият изпълнителен директор Васил Грудев.

От пресцентъра обаче категорично отрекоха, като уточниха, че дори днес шефът им е на работното си място. Служителите на фонда обясниха пред Narod.bg, че засега нямат намерение да затварят институцията.

Вчера стана ясно, че зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е с положителен тест за коронавирус. В неделя той се почувствал зле отишъл да се изследва. От ръководството на министерството обаче разбрали за положителния резултат едва в края на вчерашния ден след проведен брифинг за журналисти от министър Десислава Танева и шефът на фонд „Земеделие“ Васил Грудев, в което се оправдаваха за изпуснатата реплика от Танева да „мълчим за измамите, че ЕС ще ни спре парите”.

Така в сградата на агроведомството бяха освен служителите на ведомството и допълнително около 35-40 журналисти и оператори, в т.нар. киносалон на министерството. За да се стигне до него обаче на практика се минава през половината сграда. Зам.-министър Добрев всъщност е първият човек от изпълнителната власт у нас заразен с коронавирус. Досега имаше положителни случаи на депутати и в министерствата на МОСВ и МРРБ, но там бяха само на служители, но не и на ръководни кадри.Сградата на Министерство на земеделието, храните и горите ще бъде затворена във вторник, като ще бъде извършена пълна дезинфекция, казаха от ведомството.

Ето и официалния отговор, който получихме от ДФ „Земеделие”:

ДО NAROD.BG

Реклама

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Във връзка с Ваше запитване: „Източник от ДФ „Земеделие“ ни сподели, че изпълнителният директор г-н Васил Грудев е с коронавирус. Доколко е вярна нашата информация, ако е вярна – защо досега не сте обявили за случая, има ли и други заразени и дали планирате затваряне на ДФЗ?“

Предоставяме следния отговор:

Информацията Ви е абсолютно невярна. Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев е здрав и днес е на работното си място. Към момента няма основание за затваряне на институцията и преминаване на дистанционен режим на работа. 

От началото на извънредното положение, от 13 март 2020 г. до днес, в структурите на ДФЗ има два констатирани случай на COVID-19. Първият е в Кюстендил, а вторият – в София. Своевременно са уведомени здравите власти в лицето на РЗИ, като са предприети и са спазени всички техни предписания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.