НСО агент пред Narod.bg: Пожарът в морския сарай беше атентат срещу Доган!

0 2 855

Огненият ад, който изпепели кухненския бокс в морския сарай на Ахмед Доган в парк „Розенец” край Бургас на 18 май, е опит за атентат! Новината сподели ексклузивно пред Narod.bg униформен източник от Националната служба за охрана (НСО). Според официалната версия огънят тръгнал след късо съединение на една от печките в кухнята.

„Пълни глупости! Това си беше чист опит за покушение срещу почетния лидер на ДПС”, обясни източникът на Narod.bg. Информацията идва от един от държавните гардове, подчерта информаторът ни. „Именно служителите на НСО, които са част от охраната на Ахмед Доган, първи се притекоха на помощ и започнаха да гасят пожара”, категоричен бе запознатият с драмата пред Narod.bg.

Важно е да се каже, че времето за огнената атака било добре подбрано – по обяд всеки ден топ обитателят на сараите трябвало да е в сградата с кухненските помещения, за да похапне от ястията, които специално наетите готвачи приготвят всеки ден.

Комплексът, известен като „летните сараи” на Доган, който се намира на около 20 км от Бургас, е един от най-охраняваните по Южното Черноморие и достъпът до него е възможен само по море.

Реклама

По обяд на 18 май бе получен сигнал за задимяване в подпокривното пространство на вилата. Огънят бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето на огъня, унищожил около 50 кв. метра от покрива.

Опожарената къща била построена за този сезон, а Доган бил вътре в нея. Той не е пострадал от пожара. Доган живее във вилата от началото на наложената социална изолация в средата на март, свързана с пандемията от коронавирус. Той не приемал никого и контактувал само по телефона.

Крайбрежната територия, на която се издига вилата, е продадена по времето на правителството на Иван Костов. Имотът е част от сделката за приватизацията на „Нефтохим Бургас“, купен от руската компания „Лукойл“ през 1999 г.

Впоследствие пенсионните фондове на „Лукойл“ продават близо 320 декара на руската фирма „Стрейтлайн“, зад която стои кипърската офшорка TROXY TRADING. Тя от своя страна е собственост на друга офшорка от Британските вирджински острови – FCM GROUP HOLDING.

През март 2014 г. част от терена (близо 9 декара) е препродадена от „Стрейтлайн“за 1.7 млн. лв. на регистрираната в началото на 2011 г. фирма „Хермес Солар“ ООД. Неин мажоритарен собственик е Хайрие Сюлейман Хаджийска, която притежава 85% от първоначалния капитал на фирмата. Хайрие е била секретарка на личния помощник на Доган – Ахмед Емин

Непосредствено след прехвърлянето на земята, Хайрие и съдружникът ѝ Мустафа Шан решават да продадат и дяловете си във фирмата и да излязат от ръководството. Но по адреса и координатите посочени в Търговския регистър има достатъчно основания да се счита, че фирмата е една от прословутите обръчи на бизнес интересите на ДПС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.