Страшен скандал! Шефът на „Пършевица” Зоров за министър Танева: Пъпчива селянка! Тя: Ще го смачкам този олигарх! (Сега обаче двамата се съюзиха заради милиони)

1 8 722

Олигархът Димитър Зоров водел тотална война със земеделския министър Десислава Танева, преди двамата да се сдушат в името на „едни милиони”. Това разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от Министерството на земеделието, пряк наблюдател на задкулисните връзки на Десислава Танева с кукловодите в бранша.

По време на първия си мандат начело на ведомството – ноември 2014-а до януари 2017-а, сливналийката е била обект на яростни атаки от шефа на мандра „Пършевица” Димитър Зоров, отсече човекът на Narod.bg в земеделското министерство.

Пред свидетели повярвалият си милионер нарекъл министърката „пъпчива селянка”, неудовлетворен от нейно решение за млекопреработвателния сектор.

Ползващата се с благословията на Премиера-слънце Бойко Борисов управничка не останала по-назад, след като на заседание на правителството си изпуснала нервите и се заканила: „Ще го смачкам този олигарх”, поясни информаторът на Narod.bg.

Конфронтацията продължава и при старта на втория мандат на Десислава Танева като министър през май 2019-а. Изненадващо обаче няколко месеца по-късно Зоров и министърката стоплят дотолкова отношенията си, че започват да се виждат на тайни спявки, на които уговорят политиката на Министерството на земеделието, която да върви по начин, изгоден на млечния бос, бе ясен пред Narod.bg близкият до Танева чиновник.

Според него единствената причина двамата да сложат точка на междуличностната война е в гигантската корупция, която трябва да тече и в двете посоки – към министерството и към Зоров.

Реклама

Както Narod.bg пръв разкри, Десислава Танева била харесана за поста министър на земеделието след даден огромен кеш от голям производител на пилешко месо, алармираха пред сайта ни депутати от опозицията.

Според нашите източници Танева влязла в полезрението на премиера Бойко Борисов и станала депутат през 2009-а, но без кеш мотивацията, дадена от фирма „Градус”, не е имала шанс да се добере до министерското кресло, което заема вече два мандата.

Проверката ни установи, че връзките на олигарха Димитър Зоров с Министерството на земеделието не минават само през Деси Танева. От няколко години около млечния бос гравитира и проваленият бивш земеделски министър и екс шеф на Фонд „Земеделие” Румен Порожанов, припомни запознатият със задкулисието източник на Narod.bg.

Както ние първи разкрихме, тандемът Порожанов-Зоров следи изкъсо Бойко Борисов от специално наета за целта вила точно срещу резиденция „Бояна”, в която премиерът отсяда, когато не си е на село в Банкя. Източник на Narod.bg от Министерския съвет издаде, че двамата натегачи дебнели Бойко да се весне в резиденцията, за да отърчат на среща с поредната молба за „услуга”.

ОЧАКВАЙТЕ В NAROD.BG: В кой скъпарски курорт в чужбина и с кого са почивали Димитър Порожанов и олигархът Димитър Зоров! Четете уникални разкрития в нашето разследване!

1 Коментар
  1. К казва

    Тя не е от Сливен и не е от този град, а е от село, но се подвизава в Сливен, нейния съпруг също не е от Сливен , нито любовника и, проверете си информацията, но тeхен е цетралния хотел „Сливен“ и фирмата „Мел инвест“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.