Само в Narod.bg: Кой е Валентин Златев? МВР досието на олигарха – фирмата на Бойко – „Ипон”, охранява „Лукойл”, налива милиони в имиджа на бъдещия премиер (ЧАСТ ШЕСТА)

0 7 440

Narod.bg успя да се сдобие с МВР досието на олигарха Валентин Златев, от което изскачат неподозирани факти за правешката фамилия, хвърлящи светлина върху първоначалното натрупване на капитали, вече умножени хилядократно.

Вече ви запознахме с пет части от тайния документ, в която ви разказахме какви са първите бизнес стъпки на бъдещия мултимилионер, защо е състудент на сина на Андрей Луканов – Карло и как е успял да се уреди с казино в Москва, как Златев става съдружник на любовницата на Бойко Борисов – Цветелина Бориславова Карагьозова и защо е пионка в ръцете на международния аферист – милиардера Джордж Сорос и кои са негови съдружници в „ЛЕКойл Нефтофхим” и защо е обвързан със знакови лица от силовата групировка СИК, сред които и Бойко Борисов.

Представяме ви шестата част на МВР досието, от което ще научите още за връзките му със СИК и силовите босове на България, сред които и самият Бойко Борисов. Документът все още се води с гриф „секретно” в Министерството на вътрешните работи, макар и писан през далечната 2005 г.:

Чрез фирми на СИК се извършва голяма част от незаконното източване на „ЛУКойл Нефтохим България” .

Така например чрез „Интерпетролеум” се извършва контрабанда на горива, които се оформят като произведени в рафинерията. Според източника всеки месец „Интерпетролеум” получава от „ЛУКойл Нефтохим България” по около 100 тона нефтопродукти, които се изнасят от рафинерията безотчетно. В схемата за източване е включена фирмата „Българска енергетика” ООД, гр. Костинброд на Надежда Бориславова Боева, бивша секретарка на Валентин Златев.

Офисът на фирмата се намира в административната сграда на СИК на бул. „Джеймс Баучер” 87, където е офисът и на Стоил Славов. Реализацията на тези безотчетни количества била осъществявана, като на определени клиенти „Интерпетролеум” доставяла нефтопродукти на занижени цени и без документи (без да се начислява ДДС). Интерес представлява информацията, че част от персонала на семйнта фирма на фамилията Златеви „Агрохолд” е преминал на работа в „Интерпетролеум”. „ЛУКойл Нефтохим България” ползва едно корабно място в „Кораборемонтен завод” – Бургас, което, според източника на информацията, се ползва за нерегламентирана търговия с горива и нефтопродукти.

Петър Василев е връзката на Валентин Златев с Красимир Петров, директор на РДВР-Бургас. След запознанството Красим Петров започва работа в охранителната фирма на „ЛУКойл Нефтохим България” – „Лукома” АД. Петров е получил от Валентин Златев заем в размер на 25 000 щатски долара, който и до днес не е върнат. Братът на Красимир Петров работи като личен шофьор на Валентин Златев. Съпругът на дъщерята на Петров пък работи като охрана в един от екипите за лична охрана на Валентин Златев. Дъщерята на Красимир Петров също така работи в „ЛУКойл Нефтохим България” като счетоводителка.

След започване на работа като директор на РДВР-Бургас, Красимир Петров е получил за лично ползване от Златев лек автомобил ауди, който той ползвал като служител на „Лукома” АД. На местно ниво, използвайки служебното си положение, защитава интересите на Валентин Златев чрез прикриване на нерегламентирана търговска дейност на фирмите на СИК „Бургас бункер” ООД, гр. Бургас, „Мултилевъл груп” ООД гр. София и „Унитурс” АД, гр. Бургас. В Бургас важно звено, имащо отношение към нерегламентираната дейност на Валентин Златев и фирмите на СИК, е Митница Бургас. Човекът, който защитава техните интереси, е зам.-директорът на митницата Валери Иванов. Той от своя страна е в добри отношения с бившия директор на митницата и настоящ служител на ГУ „Митници” в гр. София Иван Цанев, като двамата координирали действията си по отношение на горепосочените фирми.

Реклама

От своя страна Красимир Петров е свързал Валентин Златев с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и приятелката му Цветелина Бориславова.

Валентин Златев е сключил договор за физическа охрана на съоръженията и тръбопроводите на „ЛУКойл Нефтохим България” с фирмата на ген. Борисов – „Ипон”. Заедно с Цветелина, Златев членува в Сдружението с обществено полезна дейност „Инициатива Глобална България”. Според добре запознат източник средствата за поддържане на медийния имидж на ген. Бойко Борисов се осигуряват от Валентин Златев.

Очаквайте СЕДМА ЧАСТ от досието на олигарха на Бойко Борисов!

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.