САМО в Narod.bg: Ето как Божков ще докаже, че Борисов и ГЕРБ са организирана престъпна група и са му взели 130 млн. РУШВЕТ (Вижте)

0 10 559

Разкритията за невиждана корупция в третото правителство на Бойко Борисов, които Васил Божков обеща да направи, вече нарушиха съня на управляващите.

След няколко поста в социалните мрежи, от които можем сами да си направим изводите, бизнесменът днес уцели Баце и компания точно по мазола „рушветчийство” – в прав текст, макар и под формата на комикс, най-богатият българин обяви, че през последните 5 години е плащал на властта по 20% от оборота на  национализираната вече „Национална лотария” под формата на рушвет, което се равнява на над 130 милиона лева, научи Narod.bg от два независими източника.

Бойко е с тиква на главата, а Васил Божков – с череп на тениската…

Очевидно от безспорните прилики между героите в комикса и реални лица излиза, че АЛИ БАБА е самият Васил Божков, а ГЛАВАТАРЯ – премиерът Бойко Борисов. Останалите „замесени“ са видимо днешният финансов министър Владислав Горанов, Менда Стоянова – председател на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, бившият соцдепутат Георги Кадиев и бизнесменът и народен представител от ДПС Делян Пеевски. Последният не е деен участник в описания сюжет, а само е оприличен на паяк – каквото определение му даде самият Божков неотдавна.

Неслучайно Божков пусна комикса с увод, че тази приказка е с реални лица и събития и това е доказауемо, разкри нашият информатор.

Според източници на Narod.bg, близки до хазартния бос, Васил Божков има следните ходове срещу властта и лично Бойко Борисов:

1. Всеки разговор с премиера е бил записван. За по-сигурно, записът се пази на две места. Едното е в сейф на Васил Божков, а другото в бивши полицаи от ГДБОП, близки до милиардера.

2. Срещата на Васил Божков със зам.-финансовия министър, неупоменат поименно, когато са му поискани 20% от печалбата, също е записана. Интересното е, че Божков има свидетел на тази среща, за което той самия съобщи. Свидетелят е Георги Попов, научи ексклузивно Narod.bg.

Важен детайл от сюжета е фактът, че бизнесменът, познат и като Черепа, притежаваше структура от типа „частна ГДБОП”, съставена от над 10 бивши и действащи полицаи, които са събирали всякаква информация, която после надлежно е архивирана, ва всеки случай.

Точно в този дух е и постът на дисидента и политически емигрант д-р Петър Бояджиев. Ето неговото мнение:

Накратко, какво каза днес Васил. Аз участвувах в организирана престъпна група поне от 4 човека с ръководител Бойко Борисов. Аз съм наказуем според закона, но последен в групата. Преди мен са ръководителят Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова.И бъдете сигурни, че той има с какво да го докаже. Друг е въпросът дали има пред кого да го докаже. Аз познавам тази култура. В продължение на 45 години беше винаги доказуемо, че в комунистическа България не съществуват човешки права. Да, но докато не фалираха, никога не признаха. Сега е същото.

В понеделник един от участниците в комикса – Георги Кадиев, направи интересни разкрития – че Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но и на Орешарски, и властите преди това. По думите му бизнесменът е бил под чадър през цялото време, оказа се, срещу колосалните 130 милиона лева само за последните 5 години..

В ефира на bTV Radio Кадиев обясни, че през 2013 г. са направени законодателни промени, но са изпуснати по невнимание лотарийните игри. Година по-късно той инициира промени, които да обложат лотарията с 15% данък върху оборота. В пленарната зала обаче предложението не е прието, а ГЕРБ инициират нови промени. Така се запазва възможността, дадена по времето на кабинета „Орешарски“, но с гласовете на ГЕРБ – „операторите“ на хазартни игри „да си избират“ какви такси да плащат.

В серията картинки Божков намеква, че е плащал 20% от печалбата от „Национална лотария“ под формата на подкуп, за да може тя да се облага по различен начин. В тази връзка Кадиев изчисли, че ако твърденията са верни, това означава, че бизнесменът е отчел на управляващите 130 млн.лева за последните 5 години.

Той коментира още, че вероятно в момента Божков прави опит да сключи сделка с властта, за да няма последствия за него. Според него за да се стигне до сегашната ситуация, на Божков трябва да му е бил поискан по-висок процент. След като той не се е съгласил, те са му казали: Добре, тогава ще вземем 100%, допълни Кадиев.

Бившият зам.-министър на финансите не скри, че съжалява за случващото се в министерството. По думите му е невъзможно министърът да не е знаел какво се случва в държавната комисия по хазарта или да не е забелязал липсата на 700 млн. лв приходи в бюджета. Кадиев допълни, че няма обяснение защо прокуратурата не проявява интерес към случващото се.

Бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат от БСП Георги Кадиев се разпозна в публикувания от Васил Божков комикс. В нея издирваният бизнесмен разказва една различна версия на познатата арабска приказка за Али Баба.

Ето какво пише Кадиев във фейсбук (без редакторска намеса):

Божков разказва точно това, което си мислех.

“Разбойникът от опозиционната шайка”, т.е. аз, внася закон за 15% данък. Не знам защо ме нарича разбойник, вероятно защото искам да плаща по-висок данък.

Реклама

ГЕРБ отхвърля закона.

Борисов го праща при Менда, която му пише нов закон, който скрито го облагодетелства.

После Борисов го праща при Горанов, който му иска 20% от печалбата, което Божков си плаща като поп цели 5 години.

Приказката е без завършек. Не разбираме защо се разваля тази чудна схема.

Разбира се, докато няма доказателства, това е просто приказка за лека нощ.

Алъш-веришът очевидно продължава. Божков търси сделка с Борисов.

Горанов и Менда са без значение.

1 юни е. Ден на детето.

Тази приказка не може да остане без продължение.

Във вторник сутринта Васил Божков изненада неприятно властта с два нови поста на стената си във фейсбук. Първият бе придружен с коментара „За тези, които не са разбрали приказката” и колаж с историята на рекета над него.

Вторият пост касае пряко корупцията на Владислав Горанов, при това тексът е подкрепен с банкови извлечения. Ето какво написа Божков:

Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.

Тези пари не са налични в брой. Къде са?

#БъдетеЗдрави

Без да казва директно къде са парите, става ясно, че очевидно са потънали в джоба конкретно на Владислав Горанов.

От документите излиза, че Васил Божков е предал на финансовия министър близо 12 млн. лева кеш!? Ако това не е директен пропуск за Горанов за Централния софийски…

От документите се разбира, че сумите са: януари 2018 – 2 173 850, май 2018 – 1 063 333, септември 2019 – 600 000, октомври 2019 – 3 849 500, ноември 2019 – 3 607 850.

Ето и документите за престъплението:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.