Само в Narod.bg: Ето защо Мутафчийски ни държа заключени и 200 000 останаха без работа: Генералът е хипохондрик!

4 29 060

Narod.bg разкри защо мерките срещу коронавируса бяха ненормално натегнати до степен, че цяла България да стои под ключ, а бизнесът да фалира, като остави близо 200 хиляди без работа – ген. Венцислав Мутафчийски е хипохондрик!

Само пред Narod.bg близък приятел на шефа на Националния оперативен щаб призна, че професорът живеел в постоянен страх да не се разболее и умре от някоя страшна болест. Фобията му се обострила сериозно именно покрай коронавируса. Затова и генералът предал страховете си на цяла България, като успял да убеди премиера Бойко Борисов, че само пълната изолация ще ни извади от кризата.

Именно хипохондрията на Мутафчийски обяснява и репликата, която буквално го закопа и му изтръгна изпод носа така желаната политическа кариера: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”, която каза в интервю пред Миролюба Бенатова.

Реклама

В коментар за Narod.bg психотерапевтът д-р Венета Стоянова обясни, че хипохондрията е вид невроза, тревожно разстройство, което се характеризира с прекален страх и тревога за здравето. Този страх е ирационален, обсебващ и подтиква страдащите да си правят непрекъснати изследвания и да посещават различни специалисти. Към хипохондрията се отнасят фобийните състояния от различни видове болести.

Хипохондриците се откъсват от ежедневните си интереси и задължения, изгубват радостта от живота, апетита им намалява, появяват се безсъние и главоболие (симптоми на депресия) и те наистина започват да живеят с мисълта, че са тежко и неизлечимо болни. Те не мислят за нищо друго, освен за своето заболяване, постоянно се държат за „болното място“, мерят си кръвното, пулса, зорко се самонаблюдават.

50% от страдащите имат симптоми, необяснени медицински, което много доближава хипохондрията до психосоматичното разстройство.

4 Коментара
 1. Jul казва

  http://www.budnaera.com/2008-01/2008-02-14_06.html
  Ваксините ще ни убият бавно!! Приема се нов закон!

 2. Jul казва

  Прочетете сайта, за да видите какво ни очаква:
  http://www.budnaera.com/2008-01/2008-02-15_06.html

 3. Марио Габриелов казва

  Само най-наивните си вярват, че решенията се взимат от Мутафчийски 🙂 и въобще в Бг. Така че, дали е хипо- или хиперхондрик, какво значение има? :))

 4. Виктория казва

  Ей, какви приятели има генерала-сън не спят да се свържат с този сайт и да споделят

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.