Вижте къщата в Барселона на любовницата на Бойко „Мис Бикини” Борислава Йовчева – петзвезден лукс за няколко милиона евро (СНИМКИ)

1 23 118

Най-после лъсна къщата на Борислава Йовчева „Мис Бикини” в Барселона, която стана повод за разследването срещу Бойко Борисов. В предаването на Сашо Диков по Евроком, благодарение на зрител на предаването, живеещ в Испания, бяха показани снимки отвътре на прословутата къща.

Пред български медии испанските власти заявиха, че водят разследване за пране на пари около тази къща, като премиерът ни също е обект на това разследване.

Смята се, че моделката Борислава Йовчева, за която е била интимна с Борисов и дори има дъщеря от министър-председателя, вече не живее във въпросния имот в Барселона, а го е обявила за продажба.

Оказа се, че миската от Сандански е живял в невероятен лукс заедно с родената през 2012 г. своя дъщеря Ема и двамата си родители в Барселона. Младата жена и баща й са разследвани от каталунската полиция „Мосос д’Ескадра“ и антикорупционната прокуратура за пране на над 5 млн. евро.В началото на април тази година луксозната къща на улица „Францеск Ривалта” 8 във вилната зона „Esplugues de Llobregat“ е обявена за продажба чрез няколко агенции за недвижими имоти в Барселона. Според обявите, имотът от 560 кв. е с панорамна гледка към Барселона и морето, има басейн, 5 спални и 7 бани.

Къщата е на 5 етажа, а дворът й е 850 квадрата. Освен вътрешни стълби, тя е снабдена и с асансьор.

На приземния етаж има приемна, офис и тоалетна. На първия етаж – 4 спални, като основният апартамент е с двойна баня, съблекалня, малка стая с камина и тераса. На другите етажи има няколко трапезарии с достъп до верандата, тоалетни и прочие. Басейнът е частично покрит, със съблекални и душове. Прочутият имот разполага с гараж за общо 8 коли, обясняват от агенцията за недвижими имоти „Engel Volkers Sant Just“.

Реклама

Според тв водещия Сашо Диков, след избухването на скандала „къщата в Барселона“ Борислава Йовчева е „изчезнала“, като набързо е затворила луксозния си бутик в центъра на Барселона. В момента се смята, че „Мис Бикини“ заедно с родителите си и малката си дъщеря се намират някъде в САЩ.

Семейството на Йовчева е заподозряно от властите в Барселона, че се е облагодателствало от престъпна схема чрез фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от „физически лица, които не пребивават в Испания“. Според в. „Периодико“ каталунската полиция е проверила дали данъчните декларации на Борисов в България показват възможност той да е направил инвестициите в двете компании. Официално обаче той не разполага с такива средства. Каталунската полиция потвърди пред български медии, че разследва случая, но отказа подробности на този етап.

Като собственик на въпросната къща вече нееднократно се заяви бизнесменът Александър Чаушев, който обясни, че я е дал под наем на Йовчева, която иначе не познавал. Той твърди, че е закупил имота преди години за 3 млн. евро с инвестиционна цел и испанските власти не са го търсили във връзка с разследването.

Според цитираните от „Периодико“ данни къщата действително е купена за 3 милиона евро през 2013 г., но се води собственост на Numin Invest S.L. Между януари и юли 2013 г. Йовчева управлява фирмата, регистрирана с капитал от 3000 евро. След това тази функция поема баща ѝ Георги Йовчев. Двамата нямат предишен опит със сериозен бизнес. Не става ясно как започват да се занимават с въпросните фирми и по каква линия е осигурено финансирането им.

Хипотезата за връзката на премиера с т.нар. „къща в Барселона“ излезе за пръв път наяве през 2016 г. в тайните записи от разговори между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния адвокат Момчил Мондешки. В тях се чуваше бившата председателка на Софийския градски съд да казва, че Борисов е купил къща на жена, към която имал „положително отношение“.

Още няколко снимки можете да видите след 6:00 във видеото:

https://www.facebook.com/eurodikoff/videos/180836726618329/?t=0
1 Коментар
  1. Мари-Хуана казва

    Горкото дете. Цял живот ли ще го крият?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.