Докато възрастните в България гаснат в ужас с 300 лева на месец, Петър Стоянов лапа 4 бона пенсия!

0 12 416

На 25 май бившият президент Петър Стоянов навърши 68 години и от известно време насам е след пенсионерите в страната. Възнаграждението, което получава от държавата за стажа си не може да се сравнява с това на редовия български пенсионер

 Докато минималната пенсия за страната е оскъдните 219 лв., пенсията на експрезидента Стоянов надхвърля 4000 лв. По закон, който депутатите гласуваха преди време, бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии, които се определят от 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент. Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев. Според данни на НСИ, основното възнаграждение без допълнителни проценти за прослужено време е 8456 лв.  Половината от тях под формата на пенсия пък получава Петър Стоянов.

Реклама

 С рекордната сума Стоянов преспокойно може да издържи и себе си, и съпругата си. Бившата първа дама Антонина Стоянова обаче все още работи не споделя дали се пенсионирала, макар и тя през февруари да навърши 68 години. Към момента тя продължава да бъде дипломат в Женева, където замина веднага след приключването на мандата на съпруга й. Макар да се е устроила чудесно там, Антонина често се прибира в България по всякакви поводи. Редовно може да бъде забелязана да купонясва по-класните заведения из столицата с приятели от миналото.

 Въпреки че Петър Стоянов и жена му са в пенсионна възраст, все още не станали дядо и баба. Нито едно от двете им деца няма свой наследници. Докато синът им Стефан се върна у нас, след като се изучи в прочутата лондонска школа по икономика, дъщеря им Теофана все още работи в чужбина пише „Ретро”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.