Оставка! Вижте издънките на Бойко от ноември до днес – далавера след далавера

0 7 268

Несъстоятелният трети опит за управление на Бойко Борисов отново се дави в корупция. Премиерът не спира да се хвали с някакви имагинерни постижения, които нито един българин не успява да види, и отказва да си тръгне доброволно, страхувайки се от възмездие, ако властта в България отиде в ръцете на служебен кабинет, съставен от президента Румен Радев.

Ако още се питате какви са постиженията на правителството на ГЕРБ, прочетете поста на Димо Чанков, който си е направил труда да изброи далаверите на Бойко и сие само за последните месеци – от ноември 2019-а до момента. Ако и това не е повод за оставка…

Разсподеляли се всички на едноминутен клип на България, който се предполага явно някак да привлече инвестиции. Да, то така става. Интересно ми е дали има поне 1 човек участвал в тая кампания, който да е наясно какво прави един инвеститор преди да вземе решението да си налее парите някъде. Прави анализ на политическата и икономическа обстановка в страната. Един такъв анализ в България ще мирише повече от варненското езеро в момента. Дори не е нужно да правиш анализ всъщност. Само трябва да прегледаш политиките от ноември 2019 до днес:

– налагане на данък airbnb и booking

– изземане на бизнес против всякакви конституционни и правни норми (този на Божков). Няма значение какво мислите за Божков и за бизнеса му. Важни са фактите. Фактите са, че един огромен бизнес беше иззет незаконно и против всякакви правни и конституционни норми. Кой ще си рискува парите при положение, че има риск утре да му вземат всичко и има избор да отиде другаде?

– наближи кризата с вируса и се почна с най-различни опити за ценови контрол

– вкара се закон, който казва на хранителните вериги какви продукти да се излагат, как, къде и в какви проценти, от къде да идват и т.н. Против всякакви норми на пазарна икономика. Също така в противоречие с европейското законодателство, което сме се съгласили да спазваме.

– да не пропускаме и кризата с водата в Перник и говоренето за държавен вик холдинг

– държавни бензиностанции

– държавен еквивалент на буукинг.ком след като на същия му беше наложен данък

– действане абсолютно ад-хок по време на кризата – днеска едно, утре обратното. През маски и затваряне на бизнеси до какво ли не

– наредба Н-18 да не я споменавам дори, щото за там мога цял роман да напиша

Реклама

– днеска се събужда премиера слънце решава да намали ддс на едни, на други не

– после премисля за ддс-то, ама пак го вкарва, ама може и да го махне догодина, ако не е доволен

– от януари до май на два пъти тръгвахме към еврозоната и се отказвахме – ясен сигнал за несигурност в монетарната ни политика

– искане на суап от ЕЦБ, който не би трябвало да е нужен, ако имаш борд – това доведе до още по-ясни сигнали, че тук има нещо гнило, това доведе до оскъпяване на дълга ни. Евала

– във въпросния клип се говори как данъкът е 10% междувременно от 1 седмица се обсъжда как тоя данък може да стане 18%, заради намаленото ДДС.

Тоест, един потенциален инвеститор отваря новините в БГ и вижда, че тука абсолютно никой не знае какво по дяволите се случва. Какви са правилата, кой ги пише, кой следи за тия правила, кой ги налага, за кого важат – тези въпроси нямат отговор. Няма абсолютно никаква сигурност за твоите пари и тяхното бъдеще.

Съответно си казваш – тия малоумни ли са? Отивам да инвестирам в Чехия.

Чао корона Чао, а след него е и Чао България Чао.

Не само няма да има инвестиции тук, ще има износ на капитал и емиграция в огромни размери, отново. А лека полека бяхме тръгнали да обръщаме тая тендеция.

Но важното е да сме здрави.

Още по-важно е, че комунистите не са на власт.

Oh, wait..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.