Нов сценарий: Доган гласи Мая за премиер!

0 3 618

 Мая Манолова ще участва на следващите парламентарни избори с така наречената гражданска платформа „Изправи се.бг“. Това е новина само за тези, които първоначално повярваха на словосъчетанията на кюстендилската юристка, която при създаването на неправителствената организация побърза да се зарече, че това не е било началото на политически проект.

 За изкушените да следят процесите у нас, отдавна е ясно, че Манолова е пропита с амбиции да пробие и да завземе важни територии в българската политика. Нещо което сега практически се случва.

Бившият омбудсман днес получава сериозен гръб в лицето на Ахамед Доган.

Сокола лично застанал с цялата си тежест на името си зад Манолова и обяснил на най-приближените си, че тя е бъдещия премиер на България.

Още преди местните избори в София, които загуби на балотажа от Йорданка Фандъкова с ного малко разлика, Май направи магистрала за да стигне Сараите на Доган. Тогава „Галерия” писа за политическия флирт между двамата и как трима души са ходатайствали за блондинката пред почетния председател на ДПС.

След две срещи Манолова получи подкрепата на Сокола.

Реклама

Очевидно във времето дружбата им е станала още по-силна и крепка. В пасианса на Доган важна роля е отредена и за партията на Слави Трифонов, чиито отношения с Мая Манолова са повече от приятелски.

Иначе почетния председател на ДПС отдавна има идеята да бъде архитект на програмен кабинет, в който движението да играе водеща роля.

Според политически анализатори става дума за нещо от сорта на правителството на Любен Беров, което пое страната след свалянето на кабинета на Филип Димитров. И управлява с мандата на ДПС и подкрепата на БСП от декември 1992 до 17 октомври 1994 година. Това правителство не се ползваше с широка обществена подкрепа. Паметливи припомнят как Едвин Сугарев направи безсрочна гладна стачка, а Блага Димитрова се отказа от вицепрезидентския пост. Икономическите политики на Беров претърпяха пълен крах, загубите за икономиката ни надхвърлят 9 милиарда долара, а безработицата- 20 на 100.

По това време разцвет бележат силовите икономически групировки и трибуквените застрахователни дружества, чиято дейност е на ръба на закона. Възникват и първите финансови пирамиди.

След като получава подкрепата на Доган за втори път Мая вече далеч по-смело декларира,  че влиза в политиката с пълна сила. Това Манолова направи по време на седящия протест с майките от „Системата ни убива” в навечерието на 24 май.

Устатата юристка обяви, че започва непрекъснати совалки из страната през следващите 19 месеца и изготвя сериозни законодателни промени срещу банките, частните съдебни изпълнители и фирмите за бързи кредити. Междувременно афиширането и афишираното и влизане в политиката бе посрещнато ехидно и с необходимата доза хейт в социалните мрежи и сред колегите политици на Манолова. Премиерът Бойко Борисов пък заяви, че тя се кандидатира за всеки възможен пост в държавата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.