Васил Божков ударно: Ще разкрия всички безчинства и грабежи на хунтата!

1 11 527

Васил Божков побърза да отвърне на удара, който понесе от Специализираната прокуратурата по-рано днес. Държавното обвинение го нарочи за поръчител на мокри поръчки и изнудвания.

Преди минути мултимилионерът написа на стената си следното:

След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може доведе и до ново обвинение.

Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя.

#БъдетеЗдрави

Малко по-рано днес Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления, съобщиха от държавното обвинение. Едно от тях е мократа поръчка срещу бизнесмена Манол Велев, макар от прокуратурата да обявиха само инициалите М.В.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на

Реклама

територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по

отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към

убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Обвиняемият хазартен бос Васил Божков е поръчал убийствата на бизнесмена Манол Велев, който вече 13 години е в кома след неуспешен опит за покушение, и на конкурента си Йордан Динов, който бе разстрелян с 6 куршума в центъра на София преди 8 години. Това обяви наскоро собственикът на Ефбет Цветомир Найденов. „За Божков да поръча човек е все едно си поръчва пица“, заяви Найденов.

Бизнесменът уточни, че всичко, което знае и има като доказателства вече го е дал на прокуратурата. По показанията на Цветомир Найденов и на брат му Боян Найденов, Васил Божков бе уличен в общо 11 престъпления.

Цветомир Найденов обясни, че разполага с доказателства за мокрите поръчки на Васил Божков и изреди имената на Манол Велев, Йордан Динов, пребитите футболни рефери Христо Ристосков, и Антон Гецов, като отбеляза, че е имало и други поръчани футболни съдии. Ристосков бе звески пребит през 2006 г. от трима маскирани пред дома му в Сандански. Гецов бе пребит посред бял ден във Велико Търново през 2002 г.

Според главния прокурор Иван Гешев, разследването за тежки криминални престъпления срещу Васил Божков, свързани с поръчителството на убийства, рекет и незаконна търговия с културно-исторически ценности е тръгнало след открити доказателства при обиските в офисите и имотите на хазартния бос. Божков попадна на мушката на разследващите след жалба на братя Цветомир и Боян Найденови.

1 Коментар
  1. Фейсбукпатриот казва

    Нищо чудно след като рязания гьотверен избира и управлява управниците на България от 30 години…!!??
    Само че ако беше така тоа неграмотник( изключен е от философския факултет на СУ за слаб успех..!?) Щеше да инсталира Мая на кметския стол на София….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.