ПРОДАЖНИЦИ: Общинарите в Бургас подариха пътя към морето в парк „Росенец” на Ахмед Доган! ГЕРБ, НФСБ и ВМРО уредиха далаверата с „Лукойл” на Вальо Златев

0 3 303

Общинските съветници на Бургас сътвориха чутовен скандал с поредното си продажно решение! Пътят, който води към морето в парк „Росенец”, бе „подарен“ на фирма, близка до Ахмед Доган! Гласуването на скандалната сделка обаче противоречи на Конституцията на Република България, в която пише, че плажните ивици са изключителна държавна собственост. Освен това държавата и общините са длъжни да осигурят достъп до морето на всеки гражданин.

Простосмъртни нямат достъп до морето заради саарая на Ахмед Доган

А вече не е тайна за никого, че т.нар. морски сарай на Доган в парк „Росенец” край Бургас е забранена зона за простосмъртните – оттук до морето пътят е затворен с бариера и два вида охрана – частна и НСО. Освен това палатът е построен на брега на морето, а законът казва, че на 100 метра от водата не може да се строи!

Скандалът е още по-голям, защото за приемането на това решение се изисква квалифицирано мнозинство от 34 гласа! При гласуването тези гласове не са били събрани! От ГЕРБ са поискали почивка от 15 минути и след това при прегласуване тези гласове се събират, алармира capitan.bg.

Как някои съветници си променили мнението само за 15 минути и защо, ще трябва да обясняват те! Лошото е, че обяснението ще го дават на бургазлии, които лишиха от тяхното конституционно им право за достъп до плажната ивица! Още повече, че бургаски НПО-та и граждани започват подписки за отмяна на противоконституционното решение!

Реклама

Ето ги продажниците, уредили антиконституционната сделка

Скандалът е невероятен, защото тази докладна, освен с рамо от ГЕРБ, е минала и с подкрепата на съветниците на НФСБ и ВМРО. Дали Валери Симеонов и Красимир Каракачанов знаят за действията на своите съветници, предстои да видим. Ако не са знаели, то трябва веднага да инициират нова докладна, която да отхвърли старата!

Ако обаче са знаели, то трябва да престанат с лъжите, че са против далаверите на ДПС и да се наредят заедно със съветниците си пред портите на сарая, за да поднесат своите подаръци на Ахмед Доган!

Най-скандалното обаче е, че пътят се заменя за парцел, който Община Бургас ще хариже на … „Лукойл”, където в борда на директорите още е олигархът на Бойко Борисов – Валентин Златев!

На придобития парцел община Бургас ще направи инвестиции в полза на нефтозавода, защото имали затруднения…от ниската цена на петрола.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.