НАГЛОСТ в Narod.bg: Владислав Горанов искал да мие чинии в САЩ с виза, уредена от Министерството на земеделието, за нещастие го спипаха

0 3 804

Владислав Горанов е искал да бяга в САЩ като нелегален имигрант, за да мие чинии в „най-свободната и богата държава”, както са определя Щатите, научи Narod.bg от два независими източника по върховете на властта. За нещастие на България планът му пропаднал, иначе щеше да си спестим некадърното му управление на Министерството на финансите.

Вече ви разказахме, че първата работа на настоящия финансов министър е в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), където се издига що шеф на дирекция „Стопанско управление”. Годината е 2001, а Горанов, дошъл от Плевен като кадър на ДПС, е на 22 и е най-младият директор в историята на МЗХ.

Кариерата му в това министерство обаче приключва злощастно – плевенчанинът е натирен за нерегламентирана командировка до Маями, САЩ, която Горанов сам си уредил, без да съгласува безплатната разходка с хотели и удоволствия със своите началници. Поводът бил уж участие в конференция за устойчиво земеделие. Горанов обаче бил спипан, че на своя глава се командирова в Щати и решил сам да напусне, иначе щял да бъде уволнен дисциплинарно.

Историята бе потвърдена пред Narod.bg и от трети източник, пряк участник в историята– бившия спец от земеделското министерство Александър Атанасов.

Александър Атанасов потвърди пред Narod.bg, че двамата с Владислав Горанов искала да избягат в САЩ с визите, осигурени им като служители на МЗХ

Реклама

Оказа се обаче, че целта на воаяжа съвсем не е бил участие в конференцията в Маями. Ангажиментът бил само причина да му бъде издадена виза от посолството на САЩ, която за държавните чиновници обикновено е за срок от една година.

„Истинската цел на командировката беше да избягаме в Щатите, където да си намерим работа и да останем. Пък щеше да спестим и казармата. Влади Горанова така или иначе не стъпи в армията, май имаше някакви здравословни проблеми”, призна пред Narod.bg Александър Атанасов.

Планът за нелегална имиграция обаче пропаднал, след като тогавашният главен секретар на МЗХ Донка Грънчева буквално скъсала командировъчното, като видяла каква сума ще бъде похарчена за 15-дневната разходка до Маями.

„Ако тогава г-жа главният секретар беше подписала, ние щяхме да отидем в Щатите и Горанов нямаше да му се наложи да се мести във финансовото министерство, където 8 години по-късно – през 2009-а, да стане зам.-министър, а оттам и министър в два кабинета на ГЕРБ”, вдига рамене Александър Атанасов.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.