НОВИНАТА: Васил Божков се крие в двореца на румънския милионер Джиджи Бекали

0 2 244

Васил Божков и Георги Попов пребивават в Дубай в имот на румънския бизнесмен Джордже (Джиджи) Бекали твърди в-к „Галерия“, като се позовава на неназовани източници от Букурещ.

Божков и Бекали от години били много близки по футболна линия, Бекали имал луксозно имение в Емирствата, който предоставил на своя български приятел срещу 5 милиона евро наем.

Реклама

Визите на Васил Божков и ортака му в насилствената емиграция Георги Попов пък били осигурени от руско-гръцкия бизнесмен Иван Савидис, който имал необходимите инвестиции в Дубай. Савидис има славата на главен пълномощник на кремълските интереси в Гърция.

През април 2015-а румънският бизнесмен, политик и собственик на Стяуа (Букурещ) Джиджи Бекали бе освободен от затвора, след като изтърпя една трета от присъдата си от три години и шест месеца затвор. Решението бе на съда в град Констанца, който отхвърли обжалване на Националната дирекция за борба с корупцията.

Бекали бе зад решетките заради корупционни замени на парцели с военното министерство, ощетили държавата с около 900 000 долара, както и заради уреждане на мачове. В затвора Бекали написа две книги и започна трета, заради което получи намаляване на присъдата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.