СКАНДАЛ: Завод на Кирил Домусчиев трови реките, скандален политик от БСП брани безобразията на бизнесмена на Бойко, вижте каква гнус се излива в природата (ВИДЕО)

0 2 494

Завод на Кирил Домусчиев избива рибата в реките и трови природата безнаказано, докато скандален политик от БСП брани беззаконието, видя Narod.bg.

Преди ден в новинарския поток изтече информация за много мъртва риба в Стара река, която минава покрай завода на Киро Гела „Биовет” в Пещера. Реката тече през пазарджишките общини Батак, Пещера и Брацигово и пловдивските Кричим и Стамболийски, накрая се влива в Марица.

По сигнала започна проверка на експерти на Басейнова дирекция „Източонобеломорски район“ – Пловдив (БД ИБР) и Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция по околна среда в Пазарджик.

При обхода на Стара река в регулацията на близкото до Пещера с. Исперихово, община Брацигово, е констатирано наличие на умряла риба по дъното с различни размери, научи Narod.bg.

Това е резултатът от безобразията

Взети са три водни проби от Стара река – при село Исперихово, след него и при село Бяга. Те ще се анализират в лабораторни условия по следните показатели: разтворен кислород, наситеност на кислород, неразтворени вещества, БПК, ХПК, азот амониев, азот нитратен, азот нитритен, общ азот, общ фосфор, ортофосфати, нефтопродукти, полициклични ароматни въглеводороди, арсен, хром общ, цинк, мед, живак.

Реклама

Дали обаче при установяване на замърсяването, което може да дойде единствено от завода за лекарства „Биовет” на Кирил Домусчиев, ще има яки глоби? Хората в региона са силно скептични предвид факта, че Киро Гела или Киро Парахода, както е познат още мултимилионерът, е близък приятел на премиера Слънце Бойко Борисов.

За капак скандалният социалист Георги Петърнейчев пръв скочи в защита на безнаказаното убиване на българската природа. Бившият зам.-министър на транспорта и екс кмет на Пещера се изцепи, че мъртвата риба и отровената Стара река са долни инсинуации.

„През годините, когато бях кмет на община Пещера, редовно са извършвани проверки за излъчени вредни емисии от производството на „Биовет“. Проверки за качеството на въздуха, който дишаме, са правени и от независими лаборатории от Стара Загора. Нито една от тях не е издавала документ с резултати, които показват отклонения от стандартите за качество на въздуха в града.

Днес отново сме свидетели на зловредни твърдения и инсинуации за замърсяване от тази фирма”,  Това заявява бившият градоначалник на Пещера Георги Петърнейчев пред kmeta.bg. Изказването му е по повод внесена подписка в Общинския съвет на Пещера за провеждане на референдум дали в града да бъде изградено депо за отровните отпадъци от бизнеса на Кирил Домусчиев.

Вижте уж пречистената от завода вода какви гнусотии вкарва в Стара река, оттам и в Марица:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.