Лекар избухна пред Narod.bg: Мутафчийски, не се прави на Спасителя! Разкажи за любовницата ти във ВМА, за агнетата на Бойко и за схемите с клиничните пътеки?

13 62 640

Лекар от Военномедицинска академия избухна пред Narod.bg с покъртителни разкрития за пробутвания като нов Спасител на България ген. Венцислав Мутафчийски.

Повод за острата реакция са серията издънки на неговия шеф във ВМА, който заблуждаваше народа според указанията на премиера Бойко Борисов противно на елементарната лекарска етика.

В края на февруари, когато започна вълната от коронавирус, Мутафчийски призна пред Би Ти Ви, че грипът щам „Б”, който върлуваше тогава, е далеч по-опасен от коронавируса, който е съвсем обикновена инфекция, а маските са за фалшиво спокойствие.

Това за маските го каза с подигравателен тон за онези, които ги носят. После изведнъж заговори за труповозки, за да се изцепи преди дни, че очаква много хора да измрат, „яко да измрат”.

„Това не е достойно поведение на медик и шеф на елитна болница. Вместо да се прави на новия Спасител, защо моят шеф не разкаже за любовницата си във ВМА, шефка на едно от отделенията в академията? Защото аз мога и името да кажа… Можа да посоча и какво се върши с парите по клиничните пътеки, които, съвсем неслучайно, „яко” се пренасочват точно към отделението на неговата интимна приятелка”, бесен е лекарят от ВМА.

„Не е никаква тайна, че всеки понеделник, по време на срещата на директора с шефовете на клиники, Мутафчийски влиза в тежки спорове, свързани с управлението на лечебното заведение, с пулмолога проф. Коста Костов, консултант в болница „Св. Анна“ в София и председател на Медицинския експертен съвет.

Проф. Костов не търпи „глупави заповеди“ и отказва да приеме, че отделението му трябва да бъде напъхана в „трета глуха“, защото клиничните пътеки, по които лекуват пациентите, не са така доходоносни за болницата, колкото са колоноскопиите и чернодробните трансплантации, за които натиска шефът на НОЩ”, разкри източникът ни.

Според него зад цялата психоистерия прозира премиерът Бойко Борисов, който е личен приятел на Мутафчийски от години.

Реклама

Двамата генерали, приятели от години, са плътно един до друг в дългата пиар акция покрай коронавируса

„Бойко го призна на един от брифингите, дори спомена, че си ходят на гости. Това добре, тяхна си работа, но именно министър-председателят набута генерала за шеф на Националния оперативен щаб, за да натрупа обществено доверие, което после Борисов да използва за лични цели. Това, че споменаха Мутафчийски като евентуален кандидат-президент, не е блъф, а тайният план на Бойко, за да катурне Румен Радев, който всеки ден му вади очите от прозореца на Министерския съвет”, отсече информаторът на Narod.bg.

„Двамата генерали – Борисов и Мутафчийски, са толкова близки, че лекарят дори урежда агнета да трапезата на Бойко”, разкри още спецът в бяла престилка.

Факт е, че мащабният пиар, който Мутафчийски си правеше с извънредни и редовни брифинги за новозаразените и жертвите, се провали именно заради тоталната промяна в информацията и съветите, които Щабът отправяше като послание към българите.

„Точно затова на Бойко най-сетне му светна, че хората ще намразят новата му ракета-носител за щурм на Президентството и го скри, Мутафчийски вече не води брифингите. А не води, защото хората може и да са търпеливи, но не са малоумни, започнаха да смятат колко е 2 плюс 2 и резултатът не им хареса”, коментира още лекарят от ВМА.

За цяла България е видно, че едно от малкото реални неща, за които НОЩ можеше да се погрижи предвид лекото преминаване на вируса през България, не бе свършено – много заразени лекари, цели 11%, и пламнали домове за стари хора е резултатът от пиар акциите на Мутафчийски.

„Причината е в липса на елементарна организация, както и на най-необходимите предпазни средства за медиците на първа линия. Колко лекари трябва да пропищят, че няма маски, ръкавици, дезинфектанти, за да реагира властта? Няма и пари, защото кабинетът разполага с милиарди, но не отпуска нищо! И не само на нас, медиците, не отпуска нищо на обикновения човек. Колко от вас взеха парична помощ като бонус в кризата, не като банков заем? Станахме за смях пред света, навсякъде държавите помогнаха на своя народ с безвъзмездна помощ, само у нас раздават…банкови заеми”, гневен е лекарят.

„Има толкова неща за разказване около Мутафчийски, че няма да ми стигне денят”, отсече информаторът ни и обеща в близките дни да изнесе нови данни за безобразията на генерала, който Бойко Борисов неуспешно се опита да маскира като новия Месия.

13 Коментара
 1. Ирина казва

  Пази боже от генерал, който троснато напуща бойното поле по време на война.

  1. Пенка Шахънска казва

   Дайте имена, доказателства. Защото повечето мислят, че е фейк!

 2. Надя Иванова казва

  Чичото на лелята на баба ми, който е работил преди 50 години с майката на лекаря на приятелката ми на братовчедка ми, ми каза, че когато са работили заедно, сестрата на директора на жена му, му е казала, че всичко е лъжа. Аз не поярвах, обаче Пенка – лелята на Златко на жена му, сестра му ми каза, че е истина. Обърках се. Да вярвам или не? 🙁

  1. Xavier Lijour казва

   Сама си задавете въпрос ? ,който явно обърква и вас ,но целта може би е да объркате повече хора .Но по този начин не е възможно .И без тази публикация гражданите на държавата знаят ,че истината е много близка до така изложената информация ,макар и художествена .

 3. ОЛЕ казва

  Стига с тая аналлизаторска журналистика.

 4. Пурко казва

  Мутафчийски е психопат. Да иде на психиатър.

 5. НЕ казва

  СКОРО СИ НАПРАВИХ ТЕСТ ЗА COVID-19 ,УЧУДВАНЕТО МИ БЕ ,ЧЕ СЕСТРИТЕ ОТ ЛАБОРАТОРИЯТА РЪКОПЛЯСКАХА,ЧЕ Е ОТРИЦАТЕЛЕН! ВИДЕЛИ,МОЕТО УЧУДВАНЕТО ,МИ ПРЕДЛОЖИХА ДА ДА МЕ ЗАВЕДАТ ДО ИНТЕНЗИВНОТО ОТДЕЛЕНИЕ ,ЗА ДА РАЗБЕРА ИСТИНСКАТА БОРБА НА ПЪРВА ЛИНИЯ С ТОЗИ ВИРУС!естествено отказах! СПАЗВАМ УКАЗАНИЯТА НА МУТАФЧИЙСКИ И ЩАБА И ЗАСЕГА НЕ СЪМ ЗАРАЗЕН! МАЛКИЯТ БРОЙ НА ЗАГИНАЛИТЕ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ЗА РАБОТАТА НА ЩАБА! КОЙТО НЕ ВЯРВА НА ГЕНЕРАЛА ,ДА СЕ ЗАРАЗИ И ДА ПРИДОБИЕ СТАДЕН ИМУНИТЕТ,КАКТО ПРОПОВЯДВАТ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА МАНГЪРОВ! АКО НЕ БЯХА ВЗЕТИ АДЕКВАТНИ МЕРКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО,ЗАРАЗАТА ЩЕШЕ ДА ПОКОСИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ,А ЗАГИНАЛИТЕ ДА БЪДАТ ХИЛЯДИ!ОГЛЕДАЙКИ СЕ ОКОЛО НАС,А ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПОЛИТИКАНТСТВО……ЧЕТЕЙКИ ГОРНОТО ИЗКАЗВАНЕ,СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ УМНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ НЕ СА МНОГО,ТЕ СА ОЩЕ ПО-МАЛКО!

  1. Един Тулуп казва

   Така е,умните хора в България не са много,обаче ти не си от тях. Продължавай да взимаш пари от гроб и ще ни разкажеш след някоя година, колко добре живеете вие и вашите деца. Колко сте свободни, как се разхождате спокойно по улиците, особено нощем и не ви е страх от нищо.Бъди като кон с капаци и целувай ръка на кръстника, но да знаеш че за него ти си един от многото тулупи в държавата.

  2. Красимир Михайлов казва

   Това, че е поднесена тъпо информацията, не значи, че няма нещо вярно. През оная работа ми е, дали Мутафчийски има любовница или не. Мене ме интересува кой нормален лекар, имайки се за такъв, ще каже, че яко ще мрем. Той за хипократова клетва чувал ли е? Или защото е някакъв шеф, може да се държи, като ментора си, банкянския идиот.

 6. ВИЛИ ИВАНОВА казва

  Статия на МАЛОУМНИК!

 7. бивш казва

  Ако си работила във вма и си виждала мутко наживо, ще имаш друго мнение. При кандидатстването му за мисия преди повече от 10г. е определен като психологично условно пригоден, т.е. проблемна личност. По тази причина центърът по военна психология бе разбит през 2018, а началникът на псих.клиника днес е друг- на простонароден език се нарича избиване на комплекси. За каките няма да говорим, защото са на голяма опашка за орална гимнастика, но примерно за ендокринологията може да поразпитате. За клин.пътеки е добре да се знае, че когато министърът му казал, че не е морално да взема по 30-40 хилки месечно, мути се ухилил- не е и незаконно.

  1. Лолит казва

   Интересно, много даже! Може и да сте прав.

  2. таня казва

   Разкажете малко повече,явно знаете доста неща…бъдете по-конкретен

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.