Само в Narod.bg: Какво означават есемесите между Божков и Горанов? Признание за корупция! Защо министърът не е подсъдим?

0 2 812

България днес осъмна със скрийншотове на есемеси между мултимилионера в изгнание Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов.

Текстовите съобщения са от 2018-а и началото на 2020-а, т.е., времето, когато Васил Божков беше „най-богатият българин”, а Горанов – пазителят на хазната на Бойко Борисов.

Вътре в есемесите се говори за инспекция, която в крайна сметка установи неплатени 700 милиона лева с лихвите от Васил Божков. Самата размяна на реплики е очевадно признание за гигантска корупция.

Защо ли? Вижте:

От публикувания чат се установява, че е говорено въпросната инспекцията да няма нищо общо с рутинната работа на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) и „Сашо да не смесва нещата”. („Сашо” е Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019 г)

Очевидно е, че са поети едни обещания нещо да не бъде сторено или разкрито. Търговия с влияние? Корупция?

Преведени за уличен език есемесите между Божков и Горанов могат да се прочетат така:

„ДКХ да прави каквото си ще, само да не пипа лотарията. Вече сме се уговорили – аз получавам „нещо”, ти получаваш „нещо”. И двете страни са съгласни с този договор, стига „Сашо да не смесва нещата”, благодаря….

Реклама

Както първи Narod.bg писа, „нещото” към властта е във вид на 15 млн. лева всеки месец „под масата”, докато Васил Божков получава карт бланш за лотарията си, но под условието на издържа „Левски”.

Интересно е и друго – Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) приключи проверката си по скандала на 30.01.2020 г. и оттогава докладът е в прокуратурата.

За обвиненията срещу Васил Божков имаше достатъчно информация, но три месеца и половина по-късно няма информация за предприети действия за търсене на отговорност от длъжностни лица от ДКХ и Министерството на финансите за несъбраните милиони.

Реакцията на Горанов от днес „Без коментар” е недопустима за министър и е обида за гражданите, които плащат заплатите на даравераджиите в цялата администрация.

Ако прокуратурата реши да се разрови надълбоко, ще изскочат достатъчно аргументи Владислав Горанов да бъде изритан от властта и предаден на правосъдието, което рано или късно ще се случи, коментира депутат, навътре в интригата между Васил Божков и Бойко Борисов.

Хунтата ще чака да забравим. Отново. Но не ни чака, когато трябва да плащаме данъци и осигуровки, нали? Дори кредитите за помощ на хората във връзка с епидемията са под условие – да са платени осигуровките. Наглостта на управляващите е безгранична.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.